Şu An Okunan
David Fincher’dan Çin Mahallesi

David Fincher’dan Çin Mahallesi

Jack Nicholson’ın Los Angeles’ta bitirim bir dedektifi canlandırdığı 1974 tarihli klasik Çin Mahallesi, David Fincher’ın ve orijinal filmin yazarı Robert Towne’nin yapımcılığında bir Netflix dizisine dönüşüyor.

David Fincher ve Robert Towne, Çin Mahallesi’nin (Chinatown, 1974) dünyasında geçen bir Netflix dizisi için kolları sıvadılar. Orijinal filmin senaryosuyla Oscar kazanan Towne, bu projeyle birlikte uzun zamandır (2006 tarihli Ask the Dust’tan bu yana) ilk defa büyük bir projenin yazarlığını üstlenmiş olacak. Fincher’ın yönetmen koltuğuna oturup oturmayacağı ise henüz kesinleşmiş değil.

70’ler Amerikan sinemasının kilometre taşlarından biri olarak görülen Çin Mahallesi’nde Jake Gittes (Jack Nicholson) isimli dedektif bir zina vakası üzerine çalışırken kendini Los Angeles’a yön veren çürümüş güç odaklarıyla kirli bir savaşın içinde buluyordu. Filmin dizi versiyonu ise Los Angeles’ta bir dedektif olarak hayatına yön vermeye çalışan genç Gittes’in hikâyesini anlatacak. Projede Fincher ile Towne’ye yapımcı olarak, daha önce de Fincher önderliğindeki House of Cards ve Mindhunter gibi dizilerde çalışmış olan Josh Donen eşlik edecek.

Çin Mahallesi’ne 1990’da Jack Nicholson’ın hem başrolde oynayıp hem de bizzat yönettiği ve Towne’nin yazdığı bir devam filmi (The Two Jakes) çekilmiş ancak beklenen parlak sonuç alınamamıştı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.