Şu An Okunan
Discovery ve BluTV Stratejik Ortaklıklarını İlan Etti

Discovery ve BluTV Stratejik Ortaklıklarını İlan Etti

Discovery, Türkiye’nin dijital platformlarından BluTV‘nin yüzde 35 hissedarı oldu. Stratejik ortaklık Discovery içeriklerinin BluTV kataloğunda yer almasına da imkân sağlayacak.

Dünyanın önde gelen medya şirketlerinden ABD merkezli Discovery Inc., Türkiyeli dijital platformlardan BluTV‘ye yatırımını kamuoyuna duyurdu. Türkçe ve Arapça dillerinde dünya çapında hizmet veren BluTV, 2016’dan bu yana orijinal içeriklere ve teknolojik altyapıya odaklanarak bir büyüme ivmesi yakalamıştı. Discovery ile kurulan stratejik ortaklık sonucu Türkiye’de yaşayan BluTV izleyicileri kanalın global ve yerel markalarından tüm içeriklere ve Eurosport’un premium spor yayınlarına BluTV üzerinden erişebilecek.

Bu ortaklık, uzun zamandır Türkiye pazarına girmeye yönelik planlamalarda bulunan Discovery’nin ülkeye girişini de hızlandırma özelliğine sahip. Şirket aynı zamanda, BluTV’nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası sahada da kullanabilecek. 

kasia-kieli-discovery
Kasia Kieli

EMEA Bölgesi Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, ortaklıktan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirirken; BluTV’nin kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, “Dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri olan yeni stratejik ortağımız Discovery ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. BluTV, orijinal içerik üretimini özenle seçilmiş yerli ve yabancı içerik portföyü ile birleştirerek son beş yılda milyonlarca kullanıcıya ulaşmış ve Türkiye SVOD pazarının büyümesine öncülük etmiştir. Vizyon ve stratejimizi paylaşan ve BluTV’yi büyüme yolunda bir sonraki aşamaya taşıyacak yeni bir ortağa sahip olduğumuz için mutluyuz,” dedi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.