Şu An Okunan
Film Festivallerinden Çevrimiçi Gösterim Ortaklığı

Film Festivallerinden Çevrimiçi Gösterim Ortaklığı

Adana Altın Koza ve Başka Sinema Ayvalık film festivalleri Eylül ayında İstanbul Film Festivali’nin çevrimiçi platformunda gösterimler düzenleyecek. Altın Koza’nın ulusal yarışma kategorisindeki filmleri, Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’ninse programından bir seçki çevrimiçi olarak satışa sunuluyor. 

Pandemi sürecinde uluslararası film festivallerinin seyirciyle buluşmanın yollarından birisi olarak başvurduğu çevrimiçi gösterimler, Eylül ayında üç film festivalinin ortaklığına sahne olacak. Adana Altın Koza ve Başka Sinema Ayvalık film festivalleri, programlarından birer seçkiyi İstanbul Film Festivali’nin çevrimiçi platformuna taşıyacak. 14-20 Eylül tarihleri arasında Adana Altın Koza, 21-26 Eylül tarihleri arasında da Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nden programlar gösterime sunulacak.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nden çevrimiçi olarak gösterilecek yapımlar şöyle: Umut Evirgen’in Ben Bir Denizim, Leyla Yılmaz’ın Bilmemek, Faysal Soysal’ın Ceviz Ağacı, Hacı Orman’ın Körleşme, Gökçin Dokumacı’nın Kuyudaki Taş, Ercan Kesal’ın Nasipse Adayız, Anıl Gelberi’nin Plaza, Barış Hancıoğulları’nın Yeniden Leyla filmleri.

Daha önce pandemi koşulları nedeniyle bu yılki organizasyonunu iptal ettiğini açıklayan Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin programından da şu filmler çevrimiçi olarak seyirciyle buluşmuş olacak: Fanny’nin Yepyeni Hayatı (Fanny Lye Deliver’d), Felicitàİtalyan Yazı (Made in Italy), Yangın Yeri (O que Arde), Wendy, Barbarları Beklerken (Waiting for the Barbarians).

Ücretli olarak yapılacak çevrimiçi gösterimlerin biletleri 10 Eylül tarihinde İKSV’nin web sitesinden satışa sunulacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.