Şu An Okunan
Göçebe Düşünce Derneği’nden Gümüşlük Akademisi’nde ‘Sinema Yaz Kampı’

Göçebe Düşünce Derneği’nden Gümüşlük Akademisi’nde ‘Sinema Yaz Kampı’

Göçebe Düşünce Derneği’nin düzenlediği ‘Sinema Yaz Kampı’ 4-10 Temmuz tarihleri arasında Bodrum’daki Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleştirilecek. Dernek katılımcıları birçok farklı başlık altında sinema ve seyircilik deneyimi üzerine birlikte düşünmeye davet ediyor.

Arkhe Felsefe faaliyetlerini Göçebe Düşünce Derneği adı altında devam ettiriyor. Geçtiğimiz sene çeşitli kamp ve etkinliklerde alanında öne çıkan akademisyenleri, gönüllüleri ve yüzlerce katılımcıyı bir araya getiren Göçebe Düşünce Derneği’nin bu yılki yaz etkinliklerden detaylar da belli oldu. Dernek, klasikleşen etkinliklerinden ‘Antik Çağ Felsefesi Kampı’yla birlikte ‘Çağdaş Felsefe Kampı’, ‘Edebiyat Kampı’ ve ‘Nietzsche Yaz Okulu’ gibi pek çok organizasyonun yanı sıra bir de ‘Sinema Yaz Kampı’ düzenleyecek. ‘Sinema Yaz Kampı’, ‘Sanat Felsefesi Kampı’yla eş zamanlı olarak 4-10 Temmuz tarihlerinde Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleştirilecek.

Kampta katılımcıları sinemanın tarihsel serüveni, toplumsal hareketler ve dönüm noktaları, zaman-mekân ve sinema ilişkisi, psikanalitik yaklaşımlar, tüketim toplumu ve kültür endüstrisinde sinemanın yeri gibi birçok farklı başlık altında sinema ve seyircilik deneyimi üzerine düşünen bir eğitim programı bekliyor. Fatih Özgüven, Jak Şalom, Nami Başer, Z. Tük Akbal Süalp ve Zafer Aracagök’ün eğitmen olarak yer alacağı kampın program detayları ise şu şekilde:

‘Sinema Yaz Kampı’na dair daha detaylı bilgi edinmek için Göçebe Düşünce Derneği‘nin ve Gümüşlük Akademisi‘nin internet siteleri ziyaret edilebilir. Kampa başvurular da aynı siteler üzerinden yapılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.