Şu An Okunan
Haifaa Al-Mansour’dan ‘Beni Seç’

Haifaa Al-Mansour’dan ‘Beni Seç’

Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni, Netflix için Kiera Cass’ın popüler roman serisinin ilk kitabını uyarlayacak.

Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni olarak tanınan Haifaa Al-Mansour, yeni bir film projesi için Netflix’le anlaştı. Ön hazırlık aşaması süren film, Kiera Cass’ın beş romanlık popüler serisinin ilk kitabı olan, 2012 tarihli ‘Beni Seç’ten (‘The Selection’) uyarlanacak. Projenin yapımcısı, önceki filmleri arasında Chris Columbus imzalı, Julia Roberts ve Susan Sarandon’lı Omuz Omuza (Stepmom, 1998) bulunan Margaret French Isaac. Distopik bir gelecekte geçen ‘Beni Seç’ romanı, onlarca genç kızla birlikte bir saraya götürülerek bir prensin kalbini kazanmak üzere yarışmak durumunda kalan America Singer’ın macerasını anlatıyor.

Netflix için daha önce de romantik komedi Nappily Ever After’ı (2018) yöneten Al-Mansour, dünya sinemasında sesini Riyad’da yaşayan on yaşındaki sıra dışı bir kızın öyküsünü anlatan Vecide (Wadjda, 2012) ile duyurmuş; beyazperde için son olarak, Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan, yerel seçimlere katılarak hem ailesini hem de cemaatini şaşırtan bir kadın üzerine kurulu The Perfect Candidate’i (2019) yönetmişti.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.