Şu An Okunan
Bir Stephen King Uyarlaması Daha Yolda

Bir Stephen King Uyarlaması Daha Yolda

Yazarın 1975 tarihli kitabı ‘Salem’s Lot’un ilk sinema uyarlamasını, ‘O’ ve ‘Annabelle’ serileriyle tanınan Gary Dauberman yönetecek.

Stephen King’in Türkiye’de ‘Korku Ağı’ ismiyle yayımlanmış olan 1975 tarihli klasiği ‘Salem’s Lot’un sinema uyarlaması üzerine çalışmalar bir süredir devam ediyordu. Proje yönetmenini buldu: Filmi, aynı zamanda senaryo yazımını üstlenmiş olan Gary Dauberman yönetecek. Dauberman yönetmen olarak ilk çıkışını geçen yıl Annabelle 3 (Annabelle Comes Home) ile yapmıştı. Bu filmin de senaryosunu yazmış olan sinemacıyı, korku sineması takipçileri daha ziyade yazdıklarıyla tanıyor. Dauberman’ın bugüne dek senaryosuna imza attığı filmler arasında O (It, 2017), O Bölüm 2 (It Chapter Two, 2019), Annabelle (2014), Annabelle: Kötülüğün Doğuşu (Annebelle: Creation, 2017) ve Dehşetin Yüzü (The Nun, 2018) bulunuyor. Filmin yapımcıları ise James Wan, Roy Lee ve Mark Wolper.

‘Salem’s Lot’ daha önce beyazperdeye hiç uyarlanmamıştı ancak 1979’da Tobe Hooper’ın (Teksas Katliamı / Texas Chainsaw Massacre, 1974) yönettiği bir mini diziye, 2004’te ise Rob Lowe’un rol aldığı bir TV filmine dönüşmüştü.

King’in kitabının kahramanı, beş ile dokuz yaşları arasında yaşadığı küçük bir kasaba olan Jerusalem’s Lot’a dönen bir yazar. Kasabadaki terk edilmiş malikane üzerine yazmayı planlayan, Ben Mears isimli yazar, malikanenin gizemli bir Avrupalı tarafından satın alındığını, kasabalıların ise birer birer vampirlere dönüşmekte olduğunu fark ediyor. Ben Mears bunun üzerine kasabanın ayaktakımından bir grup oluşturarak, vampirlerin yayılmasını önlemek üzere mücadeleye girişiyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.