Şu An Okunan
İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı Başvuruları Başladı

İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı Başvuruları Başladı

İzmir Sinema Ofisi ve Solis Cinema Sessions ortaklığında 19-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı’na başvurular başladı. İzmir’de yaşayan veya geliştirdiği projeyi İzmir’de çekmeyi planlayan sinemacıların katılımına açık olan kampa başvuru için son tarih 1 Temmuz.

İzmir Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen İzmir Sinema Ofisi, İzmir’de gerçekleşen film yapım projelerinde kolaylaştırıcılık rolünü üstleniyor ve çalışmalarını bu fikirden hareketle yürütüyor. Ofisin sinema sektörü için İzmir’in alternatif bir merkez olmasına alan yaratmak amacıyla hayata geçirdiği İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı ise İzmir’de yaşayan veya geliştirdiği projeyi İzmir’de çekmeyi planlayan sinemacılardan beşine, bir film üretmenin tüm süreçlerini içeren kapsamlı bir eğitim programı sunuyor.

Sektörden uzman isimlerle idarecilerin değerlendirmeleri sonucu beş proje belirlenecek olup seçilen projelerin yapımcı, yönetmen ve senaristleri kampa katılmaya hak kazanacak. Yapımcı Müge Özen ile yönetmen ve senarist Ali Vatansever’in önderlik edeceği eğitimlerde yönetmenlikten senaryoya, bütçelemeden yapım ve dağıtıma uzanan alanlarda uzman eğitimcilerle bir araya gelecek olan katılımcılar beş günün sonunda film projelerini uluslararası film marketlerine ve potansiyel ortak yapımcılara sunma konusunda fikir sahibi olacaklar. Ayrıca yapımcı Zeynep Atakan, yönetmen Pelin Esmer, yönetmen ve senarist Çağıl Bocut, yapımcı ve dağıtımcı Ersan Çongar, yapımcı Armağan Lale, yönetmen ve senarist Tunç Şahin, oyuncu Nezaket Erden, festival direktörü Azize Tan ve yapımcı Emine Yıldırım da kampa konuk olup katılımcılarla tecrübelerini paylaşacak.

İzmir Sinema Ofisi ve Solis Cinema Sessions ortaklığında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Vakfı ve İzelman’ın katkılarıyla hayata geçirilen proje geliştirme kampı 19-23 Temmuz tarihleri arasında İzmir’in Urla ilçesinde K2 Nefes Alanı’nda yapılacak. Kamp programı boyunca konaklama ve yeme içme masrafları organizasyon tarafından karşılanacak. Kamp sonunda seçici kurul kararıyla belirlenecek olan bir projeye İzmir Sinema Ofisi tarafından danışmanlık desteği ödülü verilecek. Filmler ise ‘İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı’ logosuyla hayata geçirilecek.

İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı’na dair detaylı bilgi edinmek için İzmir Sinema Ofisi’nin internet sitesi ziyaret edilebilir. Kampa başvurular da aynı site üzerinden yapılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.