Şu An Okunan
Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden Öğrencilere Açık Çağrı: Genç Sinema Başvurularınızı Bekliyor

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden Öğrencilere Açık Çağrı: Genç Sinema Başvurularınızı Bekliyor

Seyir Derneği’nin düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Genç Sinema programına başvurular başladı. Sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilerin katılımına açık olan programa başvuru için son tarih 30 Haziran.

16-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali programı yavaş yavaş şekilleniyor. Daha önce festivalin direktörlüğünü Azize Tan’ın üstleneceği, Fatih Özgüven’in de danışman olarak görev yapacağı duyurulmuştu. Seyir Derneği’nin, Mordem Sanat işbirliği ve Kültür için Alan desteğiyle festivali Diyarbakır’a taşıyacağı da geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Son olarak Seyir Derneği, festival kapsamında düzenlenecek Genç Sinema programı için Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilere katılım çağrısında bulundu.

Kültür için Alan desteğiyle gerçekleştirilecek Genç Sinema programı başta üniversitelerin sinema bölümlerinde okuyan ya da sinema kulüplerine üye olan öğrenciler olmak üzere sinema hakkında bilgi edinmek ve kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilerin katılımına açık. Başvuran adaylardan otuzu festival boyunca Ayvalık’ta kalacak ve yapımcılıktan yazarlığa, yönetmenlikten kurgu ve post-prodüksiyona farklı alanlarda profesyonel isimlerin vereceği atölye çalışmalarına katılabilecek. Festival filmlerini izleme, etkinliklere katılma ve sinemacılarla tanışma imkânı sunan program, öğrencilerin festival ekibiyle birlikte çalışıp tecrübe kazanmasına da olanak sağlayacak. Öğrencilerin ulaşım, konaklama ve yemek gibi ihtiyaçları ise festival tarafından karşılanacak.

Festivalle ilgili gelişmeler Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden paylaşılıyor ve Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarından da takip edilebiliyor. Genç Sinema programına katılmak isteyen öğrencilerin ise şuradaki formu doldurması gerekiyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.