Şu An Okunan
Jia Zhangke’nin Yeni Belgeselinde Edebiyat Başrolde

Jia Zhangke’nin Yeni Belgeselinde Edebiyat Başrolde

Jia Zhangke, son filmi Kül En Saf Beyazdır’ın (Jiang hu er nü, 2018) ardından bir belgesel projesi için kolları sıvadı. Zhangke’nin yeni projesi ‘So Close to My Land’, yönetmenin önceki iki belgeseli Dong (2006) ve Wuyong (2007) ile birlikte bir üçleme niteliği taşıyacak. Çin’deki farklı sanat dallarını konu alan üçlemenin ilk filmi Dong Çin’de takdir toplayan bir ressamla, ikinci film Wuyong ise Çin’deki moda ve tekstil endüstrisiyle ilgiliyken, ‘So Close to My Land’in edebiyatla ilgili olacağı biliniyor.

Komünist Parti’nin iktidara gelişinden bu yana Çin toplumunun geçirdiği psikolojik dönüşüme odaklanan belgesel, bunu farklı dönemlerden edebiyatçıların yaşam yolculuklarını takip ederek yapıyor. Şu an post-prodüksiyon aşamasında olan filmin yapımcılığını Paris merkezli ‘mk2 films’ üstlenirken, bu film Çinli yönetmen ve mk2 films’in birlikte çalıştığı altıncı proje olacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.