Şu An Okunan
Kaan Müjdeci’nin Yeni Filmi Iguana Tokyo’dan İlk Görüntüler

Kaan Müjdeci’nin Yeni Filmi Iguana Tokyo’dan İlk Görüntüler

İlk filmi Sivas‘la (2014) Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazanan ve eleştirmenlerden bolca övgü toplayan Kaan Müjdeci, yeni projeleri de merakla beklenen bir isim olmuştu. Yönetmenin çekimlerinin büyük bölümünü Japonya’da tamamladığı yeni filmi Iguana Tokyo’nun teaser’ı ve afişi paylaşıldı.

Tokyo’da yaşayan  bir ailenin etrafında geçen Iguana Tokyo‘da, ailenin sanal gerçeklik oyunu olan M²’ye bağlanıp oynamaya başlamasıyla birlikte tırmanan tehlikeli gerginlik konu ediliyor. Filmde ailenin her bir üyesi, iguananın bakış açısıyla anlatılıyor.

Almanya-Türkiye-Japonya ortak yapımı olan filmin başrollerini Saadet Işıl Aksoy, Ertan Saban ve Deniz Ülkü paylaşıyor.

Teaser 1:

69. Cannes Film Festivali kapsamındaki Cannes Atölye’ye seçilen toplam 15 proje arasında yer alan Iguana Tokyo, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’ndan 1 milyon TL destek fonu almaya hak kazanmıştı. Kurgusu, Sarayın Gözdesi (The Favourite, 2018) ile En İyi Kurgu Oscar’ına aday gösterilen Yorgos Mavropsaridis tarafından yapılan filmin görüntü yönetmenliğini ise, Altın Ayı ödülünün sahibi Beden ve Ruh‘ta (On Body and Soul, 2017) çalışmış Máté Herbai üstleniyor.

Teaser 2:

 

Filmin Japonca afişi:

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.