Şu An Okunan
Kadın Sinemacıların 8 Mart Netflix Seçkisi

Kadın Sinemacıların 8 Mart Netflix Seçkisi

Netflix, yaklaşmakta olan Dünya Kadınları Günü’nü kutlamak amacıyla, Un Women ile işbirliği içinde özel bir seçki hazırladı. Yıl boyunca izlenebilecek bu programı şekillendiren onlarca kadın sinemacı arasında, Netflix Türkiye’nin Atiye dizisinde rol alan Beren Saat de var.

Netflix ve Un Women (Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi), 8 Mart Dünya Kadınları Günü için özel bir koleksiyon hazırladı. “Because She Watched” (Çünkü O İzledi) başlığını taşıyan; diziler, filmler ve belgesellerden oluşan koleksiyon, Netflix’te yıl boyu izlenebilecek. Yapılan seçkinin küratörleri, kameranın önünde ve arkasında çalışan onlarca kadın sinemacı. Programın şekil almasına katkıda bulunan sinemacılar listesinde, Sophia Loren, Salma Hayek gibi dünya yıldızları ve Netflix Türkiye yapımı Atiye’nin başrolünde oynayan Beren Saat de bulunuyor. Saat’in koleksiyon için seçtiği film, distoptik bir dünyada iki küçük çocuğuyla birlikte hayatta kalmaya çalışan bir annenin öyküsünü anlatan, Sandra Bullock’lu Bird Box (2018).

Seçkideki diğer yapımlardan bazıları ise şöyle: Orange Is the New Black (2013-2019), Marriage Story (2019), Kuzuların Sessizliği (Silence of the Lambs, 1991), Frances Ha (2012), House of Cards (2013-2018), Queer Eye (2018), The Crown (2016 – ), Gravity (2013), Roma (2018), Paris Is Burning (1990).

Un Women Başkan Vekili Anita Bhatia, projeyle ilgili olarak şu yorumda bulundu: “Bu işbirliği, kadınların hikâyelerini anlatma ve kadınları tüm çeşitliliğiyle gösterme mücadelesiyle ilgili. Görünmez olanı görünür yapmakla ve ancak kadınların tam olarak temsil edilmesi, kamera önünde ve arkasında ve ayrıca anlatılarımızda yer almasıyla toplumun gelişeceğini kanıtlamakla ilgili.”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.