Şu An Okunan
Kino 2023 Programı Sinematek’te

Kino 2023 Programı Sinematek’te

Almanya sinemasının son bir yıl içerisinde dikkat çeken ödüllü örneklerini bir araya getiren Kino 2023: Alman Filmleri Türkiye’de programı 25-30 Nisan tarihleri arasında Sinematek/Sinema Evi’nde.

Goethe-Institut‘un German Films işbirliği ve Ernst Reuter İnisiyatifi (ERI) katkılarıyla düzenlediği Kino 2023: Alman Filmleri Türkiye’de programı güncel Almanya sinemasının en yeni ve dikkat çeken filmlerini Türkiyeli sinemaseverlerle buluşturuyor. İstanbul’daki yolculuğuna 42. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimlerle başlayan Kino 2023, sekiz filmlik seçkisiyle 25-30 Nisan tarihleri arasında Sinematek/Sinema Evi‘ne konuk olacak. Programın açılışı Türkiye Almanya Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan Sophie Linnenbaum imzalı Figüranlar (The Ordinaries, 2022) filmiyle yapılacak. Yönetmen Linnenbaum filmin gösterimine bizzat katılacak.

Seçkide uluslararası festivalleri dolaşan filmler dikkat çekiyor. İlk gösterimini Berlinale’de yapan ve festivalden Büyük Jüri Ödülü’yle ayrılan Christian Petzold imzalı Kızıl Gökyüzü (Rotter Himmel), Berlinale’de En İyi Senaryo ödülüne layık bulunan Angela Schanelec imzalı Müzik (Music), Margarethe von Trotta’nın prömiyerini Berlinale ana yarışmada yapan filmi Çölün Kalbine Yolculuk (Ingeborg Bachmann), Münih Film Festivali’nde FIPRESCI ödülünü kazanan Claudia Müller imzalı Elfriede Jelinek – Dili Esaretinden Kurtarmak (Elfriede Jelinek – Die Sprache von der Leine lassen, 2022) ve ilk gösterimini Locarno Film Festivali’nde yapan Ann Oren imzalı Piaffe bunların başında geliyor. Helena Wittmann imzalı Etten Çiçekler (Human Flowers of Flesh, 2022) ve Alice Agneskircher imzalı Benimle Sinemaya Gel (Komm mit mir in das Cinema – Die Gregors, 2022) filmleri de seçki kapsamında görülebilecek.

Kızıl Gökyüzü

Kino 2023 programıyla ilgili detaylı bilgiye Goethe-Institut ve Sinematek/Sinema Evi‘nin internet siteleri üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.