Şu An Okunan
Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi toplantılarla gerçekleştirilen 15. Köprüde Buluşmalar’da ödüller de çevrimiçi bir törenle açıklandı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından her yıl İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, COVID-19 salgınının Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinin ardından 14-17 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi platformlarda gerçekleştirildi. 15. Köprüde Buluşmalar’da ödüller de çevrimiçi bir törenle sahiplerini buldu.

Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress ödüllerinde 30 bin TL’lik Anadolu Efes Ödülü ‘İki Şafak Arasında’ filminin yönetmeni Selman Nacar ile yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün’e verildi. Renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan Color Up Ödülü, ‘Zuhal’ filminin yönetmeni Nazlı Elif Durlu’ya ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’na sunuldu. Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü, ‘Örtbas’ filminin yönetmeni Ahmet Necdet Çopur’a ve yapımcısı Nadir Öperli’ye takdim edildi. Kazanan filme dağıtım garantisi, dağıtımcı payı almadan gösterim imkânı ve dağıtım sırasında tanıtım desteği veren Başka Sinema Ödülü ise ‘Af’ filminin yönetmeni Cem Özay’a ve yapımcısı Ömür Güner’e sunuldu.

Film Geliştirme Atölyesi’nde 50 bin TL değerindeki TRT Özel Ödülü’nü ‘Rahmet’ projesinin yönetmenleri Gözde Yetişkin ve Emre Sert ile yapımcıları Suzan Güverte ve Şebnem Kitiş kazandı. 30 bin TL değerindeki Köprüde Buluşmalar Ödülü, ‘İki Gözlüler’ projesinin yönetmeni Ziya Demirel ile yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’nun oldu.

Hem Türkiye’den hem de komşu ülkelerden projeleri kapsayan 8000 avroluk CNC Ödülü, ‘Chronicle Of A Winter: Tehran 1979’ projesinin yönetmenleri Sahar Salahshoori, Bahar Shoghi ve yapımcısı Mina Kesheveraz’a takdim edildi. Melodika Ses Ödülü, ‘O Yaratıklardan Biri’ projesinin yönetmeni Ali Özkul’a ve yapımcıları Fırat Sezgin ve Ceylan Özgün Özçelik’e sunuldu. GeniusPark Görsel Efekt Ödülü “benzersiz ve kararlı bir bakış açısı sunan projenin anlatımındaki estetik hedefleri” sebebiyle ‘Aniden’ projesinin yönetmeni Melisa Önel ile yapımcısı Alara Hamamcıoğlu’na verildi.

Dört aşamalı Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü ‘Agoni’ adlı projenin yönetmeni Ali Vatansever’e ve yapımcıları Selin Vatansever ile Oya Özden’e takdim edildi. Bu yıl ikinci kez verilen SE-YAP Ödülü, ‘Hazine’ projesinin yönetmeni Salih Demir’e ve yapımcısı Çekdar Erkıran’a sunuldu. Transilvania Pitch Stop Ödülü, komedi öğeleri taşıyan bir aile draması türündeki ‘Pastoral’ projesinin yapımcısı Jozef Amado’ya ve yönetmeni Michael Önder’e verildi. Komşular Platformu’na özel verilen Postbıyık Ses Post-prodüksiyon Ödülü ise ‘Tide’ projesinin yönetmeni Hussen Ibraheem ile yapımcıları Lara Abou Saifan ve Tania El-Khoury’e sunuldu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.