Şu An Okunan
Koronavirüs Birçok Festivali Askıya Alıyor

Koronavirüs Birçok Festivali Askıya Alıyor

Yunanistan’da ve İsviçre’de düzenlenmesi planlanan film festivalleri koronavirüs sebebiyle ertelenme ve iptal edilme durumuyla karşı karşıya. İlk koronavirüs vakasının görüldüğü Cannes’da ise gelişmeler takip ediliyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle, İsviçre’nin Cenevre kentinde 6-15 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali ve Forumu (FIFDH) ile Rencontres 7e Art festivali iptal edildi. FIFDH, her yıl 30 ülkeden yaklaşık 40 bin izleyici ve misafiri konuk ediyordu.

İsviçre hükümetinin bin kişiden fazla katılımlı tüm etkinlikleri yasaklamasının ardından gelen kararın üzerine festival ekibinin yaptığı açıklamada, festivalin insan haklarını desteklemeye yönelik misyonunu dijital araçlara uygun bir format ile sürdürebilmek için çalışacağı belirtildi.

Yunanistan’da ise bu yıl 5-15 Mart tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Selanik Uluslararası Film Festivali ileri bir tarihe ertelendi. Yapılan açıklamada “Çalışanların, seyircilerin, şehir sakinlerinin ve festivalin hem Yunanistan’dan hem de yurt dışındaki misafirlerinin güvenliği birinci önceliğimizdir,” dendi. Festivalin Mayıs sonu veya Haziran başında bir tarihe ertelenmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi Twitter’dan yaptığı açıklamada şehirdeki ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü söylemişti. Bu durum, gözleri 12-23 Mayıs’ta düzenlenecek olan Cannes Film Festivali’ne çevirdi.

Cannes Film Festivali’nden bir yetkili koronavirüs ile ilgili tüm gelişmeleri dikkatlice takip ettiklerini söyledi: “Festivalin başlamasına iki buçuk ay kadar bir süre varken bir öngörüde bulunmak zor. Yerel, ulusal ve uluslararası ölçekteki koronovirüs ile ilgili tüm gelişmeler ve haberler dikkatle takip ediliyor. Cannes Festivali, etkinlik sırasında katılımcıların sağlıklarının korunmasını sağlayacak gerekli tüm önlemleri alacaktır.” Festivalin hazırlıklarına devam edildiği ve resmi seçkinin Nisan ayının ortalarında duyurulacağı belirtildi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.