Şu An Okunan
Taika Waititi Bu Kez Bir Tarikat Lideri

Taika Waititi Bu Kez Bir Tarikat Lideri

ABD’deki vizyonu sebebiyle yeni bir fragmanı yayınlanan komedide genç bir çift, evlerindeki küvetin seçilmiş bir “kutsal geçit” olduğunu keşfediyor.

Son olarak Hitler’i hicveden bir rolde, küçük bir çocuğun “hayali arkadaşı Adolf” olarak izlediğimiz Taika Waititi, bu defa bir tarikat liderini canlandırıyor. Storsh isimli bu tarikat liderinin “aydınlanma” yolunu takip etmek isteyen müritlerin alınlarına bir spiral çizip birinin evine gizlice girmeleri ve evin küvetinde kendi boğazlarını keserek intihar etmeleri gerekiyor. 6 Mart’ta ABD’de vizyona girecek 2018 yapımı Seven Stages to Achieve Eternal Bliss’in resmi fragmanı yeni yayınlandı.

Film, Los Angeles’ta yeni bir eve taşınmış, taşralı genç bir çiftin hikâyesini anlatıyor. ‘Şüpheli’ derecede ucuza buldukları apartmanın önceki kiracısının bir tarikat lideri olduğundan habersizler. Bir süre sonra, birtakım tarikat müritlerinin evlerine gizlice girip banyolarında intihar ettiğini fark ediyorlar. Müritlerin tek istediği, kendisi de aynı şekilde intihar etmiş olan liderlerinin öğretisini uygulamak. İntihar edenlerden birinin geride bıraktığı “kutsal kitabı” bulan genç çift, okuduklarından etkilenerek, bu yolu takip etmek isteyenlere yardımcı olmaya karar veriyor.

Kate Micucci, Sam Huntington, Dan Harmon, Mark McKinney ve Rhea Seahorn, filmin Waititi dışındaki oyuncuları arasında. Bruno & Boots serisinin yaratıcısı Viveno Caldinelli’nin yönettiği filmin tam adı ise şöyle: Seven Stages to Achieve Eternal Bliss By Passing Through the Gateway Chosen By the Holy Storsh (Kutsal Storsh Tarafından Seçilmiş Kapıdan Geçerek Ebedî Saadete Ulaşmanın Yedi Aşaması).

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.