Şu An Okunan
American Utopia’dan İlk Fragman Yayınlandı

American Utopia’dan İlk Fragman Yayınlandı

Son olarak Netflix filmi Da 5 Bloods’ı yayınlayan Spike Lee, yeni projesinde efsanevi müzisyen David Byrne ile bir araya geliyor. Lee, Byrne’ın çok sevilen Broadway oyunu American Utopia’nın konser filminde yönetmen koltuğunda oturuyor.

1980’li yılların unutulmaz müzik grubu Talking Heads’in kurucularından David Byrne, pandemi öncesinde Broadway’de American Utopia adlı oyununu sergiliyordu. Oyununda aynı adlı solo albümündeki şarkıların yanı sıra eski grubunun Once in a Lifetime’ ve ‘Burning Down The House’ gibi müzik tarihine damga vurmuş parçalarına da yer veren Byrne, American Utopia oyunu ile yılın en ilgi çekici işlerinden birine imza atmıştı. Byrne şimdi de başarılı Broadway oyununun konser filmini yayınlamaya hazırlanıyor. Toronto Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşacak, ardından da 17 Ekim’de HBO kanalında gösterilecek American Utopia’nın yönetmenlik koltuğunda ise Spike Lee oturuyor.

Bernardo Bertolucci’nin önemli filmleri arasında yer alan Son İmparator (The Last Emperor, 1987) için bestelediği müziklerle En İyi Film Müziği dalında kazandığı bir Oscar’ı da bulunan Byrne, böylelikle bir başka Oscar ödüllü sanatçı Spike Lee ile bir araya gelmiş olacak. İki sanatçıyı buluşturan bu özel projeye ait ilk fragman geçtiğimiz günlerde kanalın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Fragmanda, polis şiddeti kurbanlarına adanmış Janelle Monae imzalı ‘Hell You Talmbout’ şarkısı dikkat çekiyor.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.