Şu An Okunan
Kristen Stewart’ın Jean Seberg Portresi

Kristen Stewart’ın Jean Seberg Portresi

Benedict Andrews’un Kristen Stewart’lı biyografik draması Seberg dünya prömiyerini 76. Venedik Film Festivali’nde yaptı. 

Karatavuk (Una, 2016) ile tanıdığımız Benedict Andrews’un ikinci uzun metrajı Seberg Fransız Yeni Dalgası’nın ikonik oyuncularından Jean Seberg’in hayatından esinlenen bir film. Günaydın Hüzün (Bonjour Tristesse, 1958), Serseri Âşıklar (À bout de souffle, 1960) ve Lilith (1964) gibi filmlerde rol alan ve özellikle Godard’ın Serseri Âşıklar‘ındaki sahneleriyle hatırlanan Jean Seberg’in hayatını, onu araştırmak üzere görevlendirilen genç bir FBI ajanı aracılığıyla takip ediyoruz. 1960’ların sonunda Los Angeles’ta yurttaşlık hakları hareketine destek veren Jean Seberg aynı zamanda Kara Panterler’i desteklemiş ve aktivist Hakim Jamal ile yaşadığı ilişkiyle de gündeme gelmişti. Bu dönemde J. Edgar Hoover ve FBI tarafından hedef alınan Jean Seberg’in ölümünden kırk yıl sonra izleyiciyle buluşan biyografisinde yıldız oyuncuya Kristen Stewart hayat veriyor.

Film ilk gösteriminin ardından farklı tepkilerle karşılaşsa da, Kristen Stewart’ın performansı geniş bir kitleyi kendine hayran bırakmış gözüküyor. Stewart, film hakkında verdiği röportajlarda, canlandırdığı karakterin tutkusundan güç aldığını ve Jean Seberg’i ilham verici bulduğunu belirtiyor. Senaryosunu Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse’un üstlendiği Seberg’in vizyon tarihi henüz belli değil.

Serseri Âşıklar’dan Kara Panterler’e Kısa Bir Jean Seberg Biyografisi

 

Güncelleme (14 Kasım): Seberg‘in ilk resmî fragmanı ve afişi paylaşıldı

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.