Şu An Okunan
Linklater’dan Çekimleri 20 Yıla Yayılacak Bir Müzikal!

Linklater’dan Çekimleri 20 Yıla Yayılacak Bir Müzikal!

Genç ve Heyecanlı (Dazed and Confused, 1993), Before üçlemesi ve Çocukluk (Boyhood, 2014) ile Amerikan bağımsız sinemasının içinde kendine has bir yer edinen Richard Linklater, çekimlerine başladığı yeni müzikali ‘Merrily We Roll Along’un üzerinde yirmi yıl kadar çalışacağını duyurdu.

Her film arasına dokuz yıl koyarak gerçek zamanlı çektiği Before serisini veya on iki yılda tamamlayarak bitirdiği ve birçok ödüle layık görülen Çocukluk’u göz önüne alınca, uzun soluklu bu yeni proje Linklater hayranları için çok da şaşırtıcı olmayabilir. İlk kez 1981’de gösterilen Broadway müzikalinden uyarlanacak olan film Ben Platt’in hayat vereceği Franklin Shepard isimli bir Hollywood yapımcısının hayatının yirmi yılını ele alacak. Platt’e başrollerde Beanie Feldstein ve Blake Jenner’ın eşlik edeceği film, uyarlandığı müzikalde olduğu gibi kronolojik olarak geri giden bir anlatı üzerine kurulacak.

Filmin 2039 yılında izleyici karşısına çıkması bekleniyor. Şu an 59 yaşında olan Linklater bu iddialı yapım sürecinin sonunda 79 yaşında olacak!

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.