Şu An Okunan
Emin Alper İmzalı Kız Kardeşler’in Fragmanı Yayınlandı

Emin Alper İmzalı Kız Kardeşler’in Fragmanı Yayınlandı

Tepenin Ardı (2012) ve Abluka (2015) ile Türkiye sinemasının son yıllardaki en dikkat çekici yönetmenlerinden biri olan Emin Alper’in üçüncü filmi Kız Kardeşler 13 Eylül’de ülkemizde vizyona girecek. Prömiyerini Berlin Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde gerçekleştiren Kız Kardeşler’in Volkan Topkaya imzalı afişi ve Doğan Can Gündoğdu imzalı fragmanı yayınlandı.

Kız Kardeşler, şehirli ailelere besleme olarak verilen üç kız kardeşin yıllar sonra köylerinde bir araya gelişini konu alıyor. Son olarak Saraybosna Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ve CICAE dağıtım ödülü kazanan ve başrol oyuncularının başarılı performansıyla öne çıkan Kız Kardeşler, kurduğu masalsı atmosfer ve güçlü kadın karakterleriyle taşraya alışılmadık bir bakış yöneltiyor. Film ayrıca Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği 38. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), En İyi Müzik ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.