Şu An Okunan
Kubrick klasiği Cinnet‘in devam filminden ilk fragman

Kubrick klasiği Cinnet‘in devam filminden ilk fragman

Stanley Kubrick’in 1980 tarihli Stephen King uyarlaması Cinnet’in (The Shining) devam filminden bir fragman yayınlandı ve şimdiden heyecan yarattı. Yine bir Stephen King uyarlaması olan Doctor Sleep’in 8 Kasım 2019’da vizyona girmesi planlanıyor.

Hakkında belgeseller çekilen, milyonlarca hayrana sahip bu klasiğin devamını çekmek elbette oldukça cüretkâr bir iş. Warner Bros yapımı olan Doctor Sleep, Stephen King’in yazdığı aynı adlı romana (ilk filmin uyarlandığı ‘Medyum’un devamı niteliğindeki kitap ‘Doktor Uyku’ adıyla Türkçeye çevrildi) dayanıyor. Projenin yönetmen koltuğunda Netflix’in bolca övgü alan korku dizisi Tepedeki Ev’i (The Haunting of Hill House) yöneten Mike Flanagan var. Başrollerde ise Ewan McGregor ve Rebecca Ferguson yer alıyor. McGregor filmde, Cinnet’in pek çok klasikleşmiş sahnesinden hatırladığımız Danny karakterinin (oyuncak arabayla koridorda ilerlediği sahne sinema tarihinin en unutulmaz sekanslarından biridir) yetişkinliğini canlandırıyor.

Doctor Sleep fragmanının en çok konuşulan yanlarından biri, Kubrick yapımı filmden pek çok ikonik sahnenin yeniden canlandırılması oldu. Fragmanda muamma olarak kalan konu ise, Cinnet’te Jack Nicholson’ın muhteşem performansıyla hatırlanan Jack Torrance karakterini bu kez hangi oyuncunun canlandıracağı.

Kaynak: IndieWire

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.