Şu An Okunan
Kundura DocLab Başvuruları Başladı

Kundura DocLab Başvuruları Başladı

Beykoz Kundura’nın belgesel sinema ve belgesel tiyatro pratiğini buluşturan ve bu alanlardaki yönetmenlere yönelik hazırlanan proje ve kapasite geliştirme programı Kundura DocLab’e başvurular başladı. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek programa başvuru için son tarih 13 Şubat.

Türkiye’nin en önemli endüstriyel miraslarından olan, bugünse kültür sanat merkezi olarak faaliyet gösteren Beykoz Kundura, 2021 yılında farklı disiplinlerin izini süren tartışma ve üretim olanaklarına ortam sağlamak adına KunduraLab adlı laboratuvar programını hayata geçirdi. KunduraLab çatısı altında bu yıl ilki gerçekleştirilecek Kundura DocLab ise belgesel sinema ve belgesel tiyatro yönetmenlerine özel hazırlanan programıyla katılımcıların çağdaş ve disiplinlerarası bir yaklaşımla ortak araştırmalar yapmasına olanak sağlıyor. Kundura DocLab, kurmaca dışı hikâye anlatımında sanatsal işbirliklerine gitmeyi ve bu işbirliklerini uluslararası düzeyde sağlamayı hedef alıyor. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya bölge ülkelerinden film ve oyun yönetmenlerini buluşturarak kültürlerarası işbirliği alanları yaratmaya zemin hazırlayan programda ilham verici metodolojilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Belgesel pratiğiyle ilgilenen, metodolojileri derinlemesine geliştirmek ve deneyimini artırmak isteyen, araştırma odaklı çalışan tüm film ve tiyatro yönetmenlerine açık bir platform olan Kundura DocLab için başvurular 13 Şubat’ta sona erecek. Yapımcı Dilek Aydın, araştırmacı, akademisyen ve küratör Gurur Ertem, yönetmen ve küratör S. Buse Yıldırım ve mimar, sanatçı ve araştırmacı Yelta Köm’den oluşan ön jürinin kararıyla belirlenecek 10 belgesel projesi 6 Mart’ta duyurulacak.

Kültür sanat direktörlüğünü S. Buse Yıldırım’ın, yöneticiliğini B. Ada Kıral’ın, koordinatörlüğünü ise İzlem Oktay’ın üstlendiği Kundura DocLab’e seçilen katılımcılar 8-14 Mayıs tarihleri arasında dramaturg Aljoscha Begrich ve yaratıcı sinema yapımcısı Bruni Burres’in danışmanlığında hazırlanan bir haftalık programa katılarak özel proje ve kapasite geliştirme atölyelerini deneyimleyecekler. Etkinlik kapsamında Kundura Sinema ve Kundura Sahne’de seyirciye açık gösterimler ve sanatçı konuşmaları da düzenlenecek.

Kundura DocLab’e başvuru koşullarına ve etkinlikle ilgili detaylara Beykoz Kundura’nın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.