Şu An Okunan
Kundura Sinema Gösterimlerine Feminist Bakan’la Devam Ediyor

Kundura Sinema Gösterimlerine Feminist Bakan’la Devam Ediyor

The Feminister

Gösterimlerini Kundurama adlı dijital platformunda sürdüren Kundura Sinema’nın bu ayki programında Viktor Nordenskiöld imzalı Feminist Bakan filmi dikkat çekiyor.

Beykoz Kundura bünyesinde faaliyet gösteren Kundura Sinema’nın çevrimiçi gösterim platformu Kundurama, gösterimlerine Viktor Nordenskiöld’ün Feminist Bakan (The Feminister, 2018) adlı belgeseliyle devam ediyor. İsveçli feminist politikacı Margot Wallströms’ün mücadelesini takip eden film, hayatın hemen her alanı gibi uluslararası siyasetin de derinliklerine işlemiş erkek egemen ezberleri bozan bir politikacının hem siyasi hem de gündelik yaşantısını özenle ele alıyor.

2014-2019 yılları arasında İsveç Dışişleri Bakanlığı yapan Margot Wallström, bilhassa feminist politikaları ve açık sözlü karakteriyle tanınan bir siyasetçi. Görev süresi boyunca cesur hamleleriyle dikkat çeken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne girebilmek için yürüttüğü kampanyayla adını duyuran, Suudi Arabistan, İsrail, Kuzey Kore gibi ülkelerin cinsiyetçi devlet politikalarını eleştiren Wallström, Avrupa’da Filistin Devleti’ni tanıyan ilk dışişleri bakanı olarak da tanınıyor. Wallström, kendi ülkesine ek olarak pek çok farklı ülkenin uluslararası siyaseti üzerinde de etkili olmuş, önemli bir isim.

The Feminister

Yönetmen Viktor Nordenskiöld’ün Türkiye’de ilk kez Kundurama’da gösterime giren Feminist Bakan filmi, bu ilham verici ve ilginç karakteri İsveç Dışişleri Bakanı olarak görevde olduğu 1461 gün boyunca takibe alıyor. Wallström’ün politikacı olarak kariyeri ve ilgilendiği meseleler kadar özel yaşamını ve verdiği politik mücadelenin kişisel yaşantısına olan etkilerini de izleyen film, uluslararası siyaset sahnesindeki böyle güçlü bir figürün hikâyesini farklı yönleriyle gözler önüne seriyor. Wallström’ün yaşadığı stres kaynaklı hastalıklardan aldığı ölüm tehditlerine kadar farklı biçimlerde karşılaştığı zorluklar bu erkek egemen ortamın yarattığı dünyanın iç yüzüne dair pek çok ayrıntı veriyor.

11-30 Haziran tarihleri arasında Kundurama’da gösterimde kalacak Feminist Bakan, yalnızca uluslararası siyasete ve feminist politikalara meraklı kişiler için değil, ilham verici bir mücadele hikâyesinden memnun olacak her izleyici için ilgi çekici olabilecek bir film.

Kundurama gösterimleriyle ilgili detaylı bilgiye kundurama.beykozkundura.com adresinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.