Şu An Okunan
Locarno’dan Pandemi Sırasında Yarıda Kalan Filmlere Destek

Locarno’dan Pandemi Sırasında Yarıda Kalan Filmlere Destek

Her yıl yaz döneminde İsviçre’nin Locarno şehrinde düzenlenen, Avrupa’nın en prestijli festivallerinden biri olan Locarno Film Festivali, pandemi nedeniyle yapım süreci zarar gören filmlere destek olabilmek adına özel bir yarışma bölümü hazırladı.

Locarno Film Festivali, salgın döneminde zor günler geçiren sinema sektörüne destek olmak adına giriştiği projede, yapım aşamasınde bulunan ve tamamlanması tehlikeye giren yirmi filmi ‘The Films After Tomorrow’ (Yarından Sonranın Filmleri) adını verdiği seçkisine dahil etti. Bu filmlerin 101 ülkeden gelen 545 başvuru arasından seçildiğini belirten festival sanat direktörü Lili Hinstin, “festival olarak bizim görevimiz endüstri, seyirci ve filmler arasında bir köprü oluşturmak. Sinema sektörü tüm dünyada zorlu bir dönem geçirirken, dünya sinemasına yön verebilecek özgün seslere destek vererek onların projelerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak istedik” diye konuştu.

Destek için seçilen projelerinden on tanesi İsviçre yapımı, on tanesi ise İsviçre dışı yapımlardan oluşuyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak jüri, bu projeler arasından desteğe layık görülenleri belirleyecek.

Seçkide yer alan uluslararası yapımların yönetmenleri arasındaki pek çok heyecan verici isim var. Lucrecia Martel’in ‘Chocobar’, Miguel Gomes’in ‘Selvajaria’ (Savagery), Lav Diaz’ın ‘Kapag Wala Nang Mga Alon’ (When The Waves Are Gone), Lisandro Alonso’nun ‘Eureka’ ve Wang Bing’in ‘I Come From Ikotun’ adlı projeleri ilk bakışta göze çarpanlar. 

Bu yıl normal şartlar altında 5-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen Locarno 2020, salgın koşulları nedeniyle, çevrimiçi gösterimler, kısa film gösterimleri ve sinema tarihine yolculuklar içeren etkinliklerle ilerleyecek.

Festival, seçkiye dahil edilen 20 film projesini bir video ile tanıttı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.