Şu An Okunan
MFÖ Belgeseli Ele Güne Karşı, Ocak’ta Gain’de

MFÖ Belgeseli Ele Güne Karşı, Ocak’ta Gain’de

İlk albümünü 1984 yılında yayınlayan MFÖ grubunu konu alan Ele Güne Karşı belgeseli Ocak ayında dijital platform Gain’de yayınlanacak. Belgeselin yönetmen koltuğunda Yunus Ozan Korkut oturuyor.

Dijital dünyaya farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen yeni içerik platformu Gain’in üyelerine sunduğu ilk içeriklerden birisi MFÖ grubuna odaklanan Ele Güne Karşı belgeseli olacak. Birlikteliklerinde elli yıla yaklaşan MFÖ grubunun konser görüntülerinden hararetli tartışmalarına, duygusal anlarından kulis hâllerine pek çok farklı ana tanıklık edecek film, bugüne kadar yayınlanmamış pek çok görüntüyü bir araya getiriyor. Grubun stüdyo kayıtlarının yanı sıra Paris, Amsterdam ve New York konserlerine ait kayıtların da kullanılacağı Ele Güne Karşı, MFÖ üyeleri arasındaki birçok anlaşmazlık ve fikir ayrılığına da ayna tutacak.

İsmini grubun çıkardığı ilk albümün adından alan Ele Güne Karşı adlı belgeselin yönetmenliğini ise daha önce Benim Varoş Hikâyem (2017) adlı belgesele de imza atan Yunus Ozan Korkut üstleniyor. Korkut’un Adana’nın Ceyhan bölgesinde yaşayan insanların hayatına odaklanan belgeseli, insan hikâyelerini parıldatan, eğlenceli üslubuyla oldukça beğenilmiş, Korkut’un konusundan çıkardığı güçlü otantiklik hissi övgü toplamıştı. Yunus Ozan Korkut sonrasında Aynen Aynen (2019) ve Hayaller Bizim İki Gözüm (2020) gibi projelerde de yönetmen koltuğuna oturmuştu.

Benim Varoş Hikâyem

30 Aralık’ta yayın hayatına başlayan dijital platform Gain’in Engin Günaydın ve Devin Özgür Çınar’ın başrollerini paylaştığı dizi 10 Bin Adım’ın yanı sıra Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş’ın hazırladığı Mücbir Sebepler’in yılbaşı özel yayınına da ev sahipliği yapacağı daha önce açıklanmıştı. Gain bünyesinde izleyiciyle buluşacak özgün içerikler arasında Zeynep Dadak’ın yönetmenliğini üstlendiği Terapist dizisinin yanı sıra İlber Ortaylı, Vedat Milor, Ahmet Mümtaz Taylan ve Bekir Ağırdır gibi isimlerin hazırladığı programlar da yer alıyor.

Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur’un hikâyesine tanıklık edeceğimiz Ele Güne Karşı belgeseli de Ocak ayından itibaren Gain’de yayınlanacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.