Şu An Okunan
MUBI Türkiye’den Locarno Tarihinden 20 Filmlik Bir Seçki

MUBI Türkiye’den Locarno Tarihinden 20 Filmlik Bir Seçki

MUBI Türkiye, Locarno Film Festivali 5-15 Ağustos tarihleri arasında sürerken, bu köklü festivalin tarihinden seçilmiş 20 filmlik özel bir seçkiyi Koleksiyon bölümünde seyircilerle buluşturuyor.

İsviçre’nin tarihî bir bölgesinde 1946 yılından bu yana düzenlenen Locarno Film Festivali, her yıl yaz aylarında sinema dünyasının pek çok usta ismini ve senenin iddialı filmlerini bir araya getiriyor. MUBI Türkiye, pandemi nedeniyle bu yıl online olarak düzenlenen festival vesilesiyle özel bir seçki sunuyor. Lucrecia Martel, Lav Diaz, Miguel Gomes, Lisandro Alonso, Helena Whitman ve Wang Bing gibi yönetmenlerin Locarno tarihinden iz bırakmış filmlerden oluşturdukları seçkide 20 film yer alıyor.

Roberto Rossellini’nin İtalyan Yeni Gerçekçi klasiği Almanya, Sıfır Yılı (Germania anno zero, 1948), İtalyan sinemasının her daim sınırları zorlayan ustası Pier Paolo Pasolini’nin İtalyan halkına seks hakkındaki düşüncelerini sorduğu Love Meetings (Comizi d’amore, 1964), Üçüncü Sinema’nın Brezilyalı ustası Glauber Rocha imzalı Terra em Transe (1967)Chantal Akerman’ın veda filmi No Home Movie (2015), Michael Haneke’nin ‘Duygusal Buzlaşma’ üçlemesinin ilk filmi Yedinci Kıta (Der siebente Kontinent, 1989), İran sinemasının en önemli figürlerinden Muhsin Makhmalbaf’ın yönettiği Ekmek ve Çiçek (Nun va Goldoon, 1966), Yeni Tayvan Sineması’nın büyük ustası Edward Yang’ın Taipei’de 80’lerde yaşanan değişim rüzgârlarını anlatan filmi The Terrorizers (Kong bu fen zi, 1986) ve dünya sinemasının nevi şahsına münhasır isimlerinden, daracık bir ekiple, hayatlarına doğrudan dahil olduğu insanlarla birlikte özgün bir film çekme pratiği geliştiren Pedro Costa’nın imzasını taşıyan At Parası (Cavalo Dinheiro, 2014) seçkide dikkat çeken filmlerden bazıları.

MUBI Türkiye’nin Altyazı okurlarına özel teklifini görmek için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.