Şu An Okunan
Netflix Filmi The King’in Fragmanı Yayınlandı

Netflix Filmi The King’in Fragmanı Yayınlandı

Netflix, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nin yarışma-dışı bölümünde yapan ve başrolünde Beni Adınla Çağır’daki (Call Me By Your Name, 2017) oyunculuğu ile Oscar’a aday gösterilen Timothée Chalamet’nin yer aldığı The King’in resmî fragmanını yayınladı. Yönetmen koltuğunda Savaş Makinesi (War Machine, 2017) ve Takip (The Rover, 2014) filmlerinde imzası bulunan David Michôd’un oturduğu ‘The King’, William Shakespeare’in yazdığı ‘Henry IV, 1. Kısım’, ‘Henry IV, 2. Kısım’ ve ‘Henry V’in beyazperdeye uyarlamalarından oluşuyor. Chalamet’nin canlandırdığı Henry V, hikâyenin başında babasının ölümünden sonra siyasi bir gücün içine saplanıp kalmış şımarık bir prens olarak tasvir ediliyor. Film, Henry’nin tahta çıkmasıyla ortaya çıkan gerilimleri ve siyasi çalkantıları merkezine alıyor.

Yönetmen David Michôd, Chalamet’nin yanı sıra da güçlü bir oyuncu kadrosuyla karşımıza çıkıyor. Filmin aynı zamanda yardımcı senaristi olan Joel Edgerton Sir John Falstaff rolünü, Robert Pattinson ise Fransız veliahtı Louis rolünü canlandırıyor. Yardımcı oyuncular arasında da Kral Henry IV’u canlandıran Ben Mendelsohn, Michael Williams’ı canlandıran Sean Harris ve Valois Hanedanı’ndan Catherine’i canlandıran Lily-Rose Depp bulunuyor. Filmin Chalamet ve Pattinson’ı bir araya getirmesi filme olan ilgiyi artıran başlıca sebeplerden biri olarak değerlendiriliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.