Şu An Okunan
Netflix Türkiye, Yeni Yerli Projelerini Duyurdu

Netflix Türkiye, Yeni Yerli Projelerini Duyurdu

Netflix Türkiye, önümüzdeki dönemde yayınlayacağı yerli içeriklerin toplu duyurusunu yaptı. Açıklanan dizi ve filmler arasında Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ezel Akay, Taylan Biraderler ve Tolga Karaçelik gibi isimlerin yeni projeleri yer alıyor. 

Netflix, önümüzdeki dönemde yayına girecek Türkiye yapımı içeriklerinin toplu tanıtımını gerçekleştirdi. Çoğunluğu 2020 sonu ve 2021 yılı içerisinde yayınlanacak içerikler Netflix’in hizmet verdiği 190 ülkede ulaşılabilir olacak. Yayınlanacağı açıklanan içerikler şu şekilde: 

Senaryosunu Berkun Oya’nın kaleme aldığı, yönetmenlik koltuğunda Taylan Biraderler’in oturduğu uzun süredir beklenen Azizler filmi. Hayallerinden uzak bir hayat yaşayan Aziz’in hayatını değiştirme çabasını anlatacak filmin başrolünü Engin Günaydın üstlenirken, başarılı oyuncuya Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman ve İrem Sak gibi isimler eşlik ediyor. (Yayın tarihi: 8 Ocak 2021)

Ezel Akay’ın merakla beklenen yeni filmi 9 Kere Leyla. Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy gibi isimleri bulunduran filmin daha önce 20 Mart olarak duyurulan vizyon tarihi pandemi koşulları nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Son olarak filmin Netflix orijinal içeriği olarak doğrudan dijital platformda yayınlanacağı duyuruldu. (Yayın tarihi: 4 Aralık 2020)

Özgür Önürme ve Özer Feyzioğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği, oyuncu kadrosunda Burcu Biricik, Uğur Yücel ve Mehmet Yılmaz Ak gibi isimlerin yer aldığı mini dizi Fatma. (Yayın tarihi: 2021)

Burak Aksak ve Selçuk Aydemir’in yönetmen koltuğunu paylaştığı, geçmişini yitiren bir karakterin kim olduğunu bulma mücadelesine odaklanan dizi 50m². BKM’nin yapımcılığını üstlendiği dizinin başrolünde Engin Öztürk yer alıyor. (Yayın tarihi: 27 Ocak 2021)

Daha önce ilk Netflix Türkiye projesi Hakan: Muhafız’da (2018-2020) da rol alan Çağatay Ulusoy’un başrolünü üstlendiği Mücadele Çıkmazı filmi. Yönetmenlik koltuğunda Can Ulkay’ın oturduğu filmin senaryosu Ercan Mehmet Erdem’e ait. (Yayın tarihi: 15 Mart 2021)

Netflix’in henüz proje aşamasında olan ve yapımına yakında başlanacak Türkçe içerikleri ise şu şekilde: 

  • Yönetmenliğini Tolga Karaçelik’in, başrolünü Kıvanç Tatlıtuğ’un üstlendiği ‘Bir Denizaltı Hikâyesi’ adlı dizi.
  • Hakan Günday’ın yazdığı, Onur Saylak’ın yönettiği ‘Uysallar’ dizisi. 
  • 1919’un İstanbul’unda geçecek dönem dizisi ‘Pera Palas’ta Gece Yarısı’.
  • Bir başka Netflix Türkiye projesi Aşk 101’in (2020) yaratıcısı Meriç Acemi’nin yeni dizisi ‘Kuş Uçuşu’.
  • Yönetmenliğini Zeynep Günay Tan ve Seren Yüce’nin üstlendiği, Gökçe Bahadır, Barış Arduç ve Salih Bademci’nin başrollerinde yer aldığı ‘Kod Adı: Kulüp²’ adlı dizi. 
  • Cem Yılmaz’ın yeni sitcom dizisi ‘Erşan Kuneri’.
  • Yılmaz Erdoğan’ın meşhur tiyatro oyunundan uyarlanan yeni filmi ‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?’.
  • Yönetmen Ozan Açıktan’ın yeni filmi ‘’96 Yazı’.
  • 7. Koğuştaki Mucize (2019) filminin yönetmeni olarak tanınan Mehmet Ada Öztekin’in yeni filmi ‘Beni Çok Sev’.
© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.