Şu An Okunan
Netflix Türkiye’de Neler İzleyeceğiz?

Netflix Türkiye’de Neler İzleyeceğiz?

Yakında izleyiciyle buluşturacağı yerli-yabancı film ve dizileri tanıtan Netflix, Çağan Irmak, Ece Yörenç, Berkun Oya ve Meriç Acemi’nin katılımıyla, dijital platformlarda üretimin imkânlarının tartışıldığı bir panel de düzenledi.

Abonelerine sunacağı yeni içerikleri İstanbul’da yaptığı bir etkinlikle basına tanıtan Netflix, önümüzdeki dönemde yapımını üstlendiği yerli projelerin sayısında bir artışla seyirci karşısına çıkacak. Etkinlik kapsamında, hem dünyada hem de Türkiye’de seyircilere olduğu kadar film sektörünün yaratıcılarına da yeni bir üretim ve paylaşım deneyimi yaşatan dijital platformların getirdiği olanaklar üzerine bir panel de düzenlendi. Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği panele, Netlix’in yeni yerli projelerinin senarist ve yönetmenleri arasında bulunan Çağan Irmak, Ece Yörenç, Berkun Oya ve Meriç Acemi konuşmacı olarak katıldı.

Diştaş, orijinal içerikleri zenginleştirme kararı almalarında Hakan: Muhafız, Rise of Empires: Ottoman ve Atiye gibi yapımını gerçekleştirdikleri işlerin başarısının etkili olduğunu söylerken, daha önce yerli TV’de Kâbuslar Evi (2006) gibi deneyleri hayata geçiren Irmak, anlatılacak öyküler konusunda da “çoğunluk” adını verdiğimiz soyut bir kavrama takılı kalmak yerine herkesin farklılıklarını önemseyen bir bakış açısının güzel sonuçlar getirebileceğinin altını çizdi. Tiyatrodaki özgün yaklaşımıyla birçok kapalı gişe oyuna imza atan Oya ise, merakla beklenen, Settar Tanrıöğen gibi usta oyuncuları izleyeceğimiz dizisi Bir Başkadır’ın ‘bağımsız’ yola çıkış öyküsünü paylaştı. Oya, her biri çok farklı hayat deneyimleriyle yoğrulmuş sekiz kişinin hayatını İstanbul’da kesiştikleri noktada ele alan dizinin pilot bölümünü tamamen kendi imkânlarıyla, hiçbir yapımcıyla anlaşmadan çektiğini ve daha sonra Netflix ile iletişime geçtiğini anlattı.

Önümüzdeki sezonda izlenebilecek Netlix Türkiye yapımı yeni dizi ve filmlerin bazıları şöyle:

Şimdiki Aklım Olsaydı: Ece Yörenç’in yazdığı diziyi Çağan Irmak ve Umut Aral birlikte yönetiyor. Ay Yapım tarafından üretilen dizinin kadrosunda Özge Özpirinççi, Birkan Sokullu, Burak Yamantürk, Elifcan Ongurlar, Ahmet Rıfat Şungar, Ümit Erdil, Feyyaz Yiğit, Mustafa Avkıran, Filiz Taçbaş ve Selçuk Borak yer alıyor. Dizide, on yıllık evliliğinin içinde kaybolmuş mutsuz bir kadın olan Reyhan’ın 500 yılda bir gerçekleşen kanlı Ay tutulması sonucu evlilik teklifini aldığı güne, şimdiki aklıyla geri dönüşünü takiben yaşananlar anlatıyor.

Fatma: Özgür Önürme’nin kaleme aldığı yapımın merkezinde, sıradan bir temizlikçi olan Fatma var. Dizi, hapisten çıktıktan bir süre sonra kaybolan eşini ararken beklenmedik bir cinayet işleyen Fatma’nın, eşinin karanlık bağlantılarının da durumu öğrenmesiyle hayatta kalmak için yaptıklarını konu ediniyor.

Sıcak Kafa: Dil ve konuşma yoluyla zihinden zihne bulaşan bir delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, yalnızca Murat Siyavuş hastalıktan etkilenmemiştir. Salgınla Mücadele Kurumu tarafından aranan Murat, yangınlar içindeki İstanbul’un dehlizlerinde, mirası ‘sıcak kafa’nın peşine düşmek zorunda kalacaktır. Dizi, 2017 GİO Ödüllerinde En İyi Roman Ödülü’nü kazanan, Afşin Kum imzalı aynı adlı romanın uyarlaması.

Yarına Tek Bilet: Türkiye’nin ilk orijinal Netflix filminde başrolleri Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger paylaşıyor. Film, Ankara’dan İzmir’e giderken tanışan iki yabancının vakit geçirdikçe aralarında şekillenen romantizmi merkezine alıyor. OG Medya’nın yapımcılığını, Ozan Açıktan’ın yönetmenliğini üstlendiği proje tüm dünyayla aynı anda 19 Haziran 2020’de yayına girecek.

Bu orijinal projelerin yanı sıra, kısa süre önce sinemalarda izleyici ile buluşan Yedinci Koğuştaki Mucize, Biz Böyleyiz ve Eltilerin Savaşı filmleri de yakın zamanda Netflix’teki yerini alacak.

Dijital platformun düzenlediği etkinlikte aynı zamanda Beren Saat’in başrolde yer aldığı ve ilk sezonu Aralık ayında yayınlanan Atiye’nin üçüncü sezonunun da onaylandığı bilgisi paylaşıldı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.