Şu An Okunan
Netflix Türkiye’den Dizi Uyarlama Eğitimi

Netflix Türkiye’den Dizi Uyarlama Eğitimi

Netflix Türkiye’nin Impact Hub İstanbul ve Tatino Films işbirliğiyle hayata geçirdiği dizi uyarlama eğitimi programı ‘Netflix Adaptation Lab’e başvurular başladı. Başvuru için son tarih 12 Nisan.

Netflix Türkiye, kreatif sektöre katkı sunacak yeni bir projeye imza atıyor. Impact Hub İstanbul ve Tatino Films işbirliğiyle ‘Netflix Adaptation Lab’e imza atan Netflix Türkiye, katılımcılara dünya standartlarında bir dizi uyarlama eğitimi vaat ediyor. Dört ay sürecek eğitimde yazarların ve yapımcıların farklı türdeki eserleri dizi formatına uyarlama kapasitelerinin gelişmesi ve yeni uyarlama projelerinin ortaya çıkması amaçlanıyor. Türkiye’de ve dünyada yapılan dizi uyarlamalarının kalitesinin artırılması, yapımcı ve yazarların uyarlama konusunda küresel standartlarda üretim yapmalarını kolaylaştırılması da projenin hedeflerinden.

Dizi uyarlamaları alanında deneyim kazanmak isteyen bağımsız yazarlar ve hâlihazırda bir uyarlama projesi bulunan kreatif ekiplerin başvurusuna açık olan projede katılımcılar, Avrupa dizi-film sektörünün önemli isimlerinden mentorluk alacak. Atölye ve eğitim çalışmalarıyla desteklenen proje kapsamında bir eserin uyarlama potansiyelinin analizi, hikâye dünyası içerisindeki farklı uyarlama olasılıklarının incelenmesi ve global ölçekte kullanılan dizi uyarlama tekniklerinin Türkiye bağlamında uygulanması gibi pek çok konu üzerinden durulacak. Programı tamamlayan katılımcılar, projelerini Netflix yöneticilerine sunabilecek.

Başvuruların 12 Nisan’a kadar açık olduğu ‘Netflix Adaptation Lab’ hakkında daha detaylı bilgiye Impact Hub İstanbul’un internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.