Şu An Okunan
Netflix’ten Komedi Festivali

Netflix’ten Komedi Festivali

Nisan sonunda başlayacak ve canlı kayıtları Netflix’te izlenebilecek festivalde performans sergileyecek isimler arasında Dave Chappelle, Jane Fonda & Lily Tomlin, David Letterman, Amy Schumer ve Jamie Foxx da var. 

Netflix’in komedi programlarına özel bölümü ‘Neflix Is a Joke’, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Los Angeles’ta ‘Netflix Is a Joke Fest’ adlı kendi özel komedi festivalini düzenliyor. Komedi dünyasından Dave Chappelle, Ali Wong, David Letterman, Jamie Foxx, Jane Fonda & Lily Tomlin ve Amy Schumer gibi pek çok ismin yer alacağı etkinlik kapsamında, şehrin farklı bölgelerinde soru-cevap bölümlerinin de yer aldığı stand-up gösterileri gerçekleşecek. ‘STAND OUT : An LGBTQ+ Celebration’ başlığı altında LGBTQ+ dünyasından komedyenleri de izleyiciyle buluşturacak olan festivalde, Latin Amerika ve Hindistan gibi bölgelerden çeşitli karikatürler de sergilenecek. Etkinliklerin büyük bir kısmı, daha sonra Netflix üzerinden izleyiciyle buluşmak üzere kaydedilecek.

Netflix festival boyunca komedyenler için bir tür “güvenlik ağı” oluşturmayı amaçlayan, ‘Comedy Gives Back’ adında kâr amacı gütmeyen bir kuruluşla da işbirliği içerisinde olacak. Netflix’in ana içerik sorumlusu Ted Sarandos, festivalin “hayatlarımızda ve kültürümüzde büyük bir rolü olan komedi sanatını” kutlamayı amaçladığını, platform olarak komedi severleri bir araya getirmek ve bu birlikteliği dünya üzerindeki Netflix kullanıcılarıyla paylaşmak istediklerini belirtti. Festival, pek çok mecraya özgü farklı tür içerikleri bünyesinde birleştirmeye çalışan ve son dönemde stand-up gösterileri ve komedi programlarıyla da öne çıkan Netflix’in, komedi endüstrisinde ismini sağlamlaştırma ve rakiplerinden farkılaşma çabası olarak yorumlanıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.