Şu An Okunan
Netflix’ten Sektöre 100 Milyon Dolarlık Destek

Netflix’ten Sektöre 100 Milyon Dolarlık Destek

Salgın nedeniyle pek çok ülkede setlerin durması ve festivallerin iptal edilmesi üzerine Netflix, sektör çalışanlarına yönelik 100 milyon dolarlık bir destekte bulunacağını açıkladı.

Netflix, her ne kadar Corona virüsü salgını sırasında dağıtım açısından en “elverişli” platformlarından birine dönüştüyse de, orijinal içeriklerinin üretimini durdurmuş durumda. Stranger Things ve The Witcher gibi dizilerin yeni sezon çekimlerini durduran platform, insanların evde daha çok vakit geçirmesiyle artan yoğunlukla ise bazı bölgelerdeki görüntü kalitesini düşürerek başa çıkacağını duyurmuştu. Netflix son olarak kendi çalışanları öncelikli olmak üzere sinema-televizyon endüstrisine 100 milyon dolarlık bir fon sağlayacak.

Virüs nedeniyle setlerin durması ve festivallerin iptal edilmesinin sektörden birçok insanı işsiz bırakacağını belirten Netflix baş içerik sorumlusu Ted Sarandos, özellikle proje bazlı çalışan ve saat başına ücret alan pek çok çalışanın zor durumda kaldığını belirtti. Zor zamanlarında kendilerine destek olmuş bu insanlara destek olma sırasının Netflix’te olduğunu belirten Sarandos, fonun dağıtımıyla ilgili detayların haftaya belli olacağını söyledi. 100 milyon dolarlık desteğin büyük bir kısmı platformun kendi işlerinde görev alan çalışanlara verilecek, 15 milyon dolarlık bir miktar ise Netflix’in üretim yaptığı bölgelerde faaliyet gösteren ve sektördeki işsizlik kriziyle mücadele eden kuruluşlara verilecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.