Şu An Okunan
Obi-Wan Kenobi Dizisi, Yeni Yazarla Yola Devam Ediyor

Obi-Wan Kenobi Dizisi, Yeni Yazarla Yola Devam Ediyor

TV dizisinin ön hazırlık çalışmaları, Ocak ayında Disney+ yeni senaryo arayışına girdiğinde durdurulmuştu. Ekibe yazar olarak, John Wick 3’ün yapımcısı katıldı.

Ewan McGregor’un Star Wars’un sinema serisindeki Obi-Wan Kenobi rolüne devam edeceği Disney+ dizisinin ekibine, senarist olarak Joby Harold katıldı. Harold, John Wick: Chapter 3 – Parabellum’un (2019) yürütücü yapımcısı olarak biliniyor. Yazıp yönettiği ilk uzun metrajı Anestezi’yi (Awake) 2007’de seyirciyle buluşturan sinemacı, Kral Arthur: Kılıç Efsanesi’nin (King Arthur: Legend of the Sword, 2017) de yazar ve yapımcıları arasındaydı.

Harold önümüzdeki yakın dönemde Obi-Wan Kenobi dizisi dışında, henüz ismi açıklanmayan yeni Transformers filminin ve yakında Netflix’te yayınlanacak, Zack Snyder imzalı zombi filmi Army of Dead’in senaristlerinden biri olarak karşımıza çıkacak.

Star Wars Evreni genişlerken…

Obi-Wan’ın dizi macerasına dönecek olursak: Prodüksiyonun ön hazırlık süreci, geçtiğimiz Ocak ayında, hikâyeyi gözden geçirme maksadıyla durdurulmuştu. Proje üzerinde, Güvercinin Kanatları (The Wings of the Dove, 1997) için yazdığı uyarlama senaryoyla Oscar’a aday gösterilen Hossein Amini çalışıyordu. Dizinin, yine bir Disney+ yapımı olan The Mandalorian’da baş kahramanın Bebek Yoda’ya göz kulak olmasına benzer biçimde, Obi-Wan’ın Luke Skywalker’ı koruyup kollama çabasını merkeze alması bekleniyordu.

The Mandalorian’ın ilk sezonunda çok sevilen üçüncü ve yedinci bölümleri yöneten Deborah Chow’a teslim edilen Obi-Wan dizisinin yayın tarihi henüz belli değil. Disney+, The Mandalorian’ın ikinci sezonunu bu yılın Ekim ayında seyirci karşısına çıkaracak. Dijital platformun çalışmalarını yürüttüğü dizi projeleri arasında, Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi’nin (Rogue One: A Star Wars Story, 2016) öncesinde geçecek bir yapım da var. Bu dizide, Cassian Andor’un (Diego Luna) İsyan’ın ilk yıllarındaki maceraları ele alınacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.