Şu An Okunan
Tarantino ‘Bir Zamanlar… Hollywood’da’nın Romanını Yazmak İstiyor

Tarantino ‘Bir Zamanlar… Hollywood’da’nın Romanını Yazmak İstiyor

Yönetmen, bolca alkışın yanında, maço kahramanlarını romantize edişiyle bolca eleştiri de alan filminin romanı üzerinde özellikle son günlerde sık sık düşündüğünü açıkladı.

Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time… in Hollywood), Quentin Tarantino tarafından romanlaştırılabilir. Pure Cinema Podcast’in son bölümüne konuk olan yönetmen, özellikle “son zamanlarda”, on Oscar adaylığı alan filminin bir roman uyarlaması üzerine düşündüğünü açıkladı. Film birçok seyirci tarafından çok beğenildiği gibi, azımsanmayacak bir kitle tarafından da Sharon Tate’in anısına yaklaşımındaki yahut Polanski göndermesindeki etik sorunlar ve ‘değişen zamanlara ayak uyduramayan maço kahramanlar’ını romantize edişiyle eleştirilmişti. Öyle veya böyle, Tarantino …Hollywood’da macerasını kolayca geride bırakacak gibi görünmüyor. Yönetmen, filmin son montajında pek çok sahne ve karakterden vazgeçmek zorunda kaldıklarını, orijinal senaryonun filme alınmış hâlinin toplamda dört saati aştığını birçok kez dile getirmişti. Brad Pitt ise geçtiğimiz Eylül ayında Indiewire’a verdiği demeçte, kankasının son kurguda vazgeçilen sahneleri içeren bir mini diziyi aklından geçirdiğini çıtlatmıştı.

Bir Zamanlar… Hollywood’da, uzun metraj film yönetmenliğinden onuncu filminin ardından emekli olacağını, ardından ise tiyatro oyunları ve kitaplar gibi başka sanatsal araçlara yönelebileceğini nicedir dile getiren Tarantino’nun dokuzuncu sinema filmiydi. Yönetmen büyük aşkı sinemadan sahiden vazgeçebilecek mi, yoksa bu yöndeki beyanları “Teoman’ın müziği bırakması” gibi bir noktaya mı varacak, zaman gösterecek. Emin olabileceğimiz şey, aklında binbir fikir döndürmeyi ve onlar üzerine bolca konuşmayı asla bırakmayacağı. 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.