Şu An Okunan
Parazit HBO Dizisine Dönüşüyor

Parazit HBO Dizisine Dönüşüyor

Bong Joon-ho’nun Altın Küre’li filminin mini dizi versiyonunun çekileceği kesinleşti.

Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Altın Küre ödülünü kazanan Parazit (Gisaengchung), HBO yapımcılığında bir mini diziye dönüştürülüyor. Kara mizah ile gerilimi birleştiren Güney Kore yapımı filmin yönetmeni Bong Joon-ho ve Altın Küre’li Succession dizisinin yapımcısı Adam McKay’in, dizinin yapımcılığını üstlenmeleri bekleniyor.

Yoksul bir ailenin adım adım zengin bir ailenin yaşamının içine sızdığı bir sınıfsal çatışma öyküsünü beklenmedik virajlar alarak anlatan Parazit, 2019’da hem geniş seyirci kitlelerinin hem de eleştirmenlerin en çok beğenisini kazanan filmlerden biri oldu ve (halen çeşitli sinema salonlarında izlenebildiği) Türkiye’de iki aydan uzun süre vizyonda kalarak yüz bin civarı seyirciye ulaştı. Filmin Altın Küre başarısının üzerine Akademi Ödülleri’nde de En İyi Uluslararası Film dalında adaylık ve ödülü eklemesine “neredeyse kesin” gözüyle bakılıyor. HBO dizisinin tam olarak bir yeniden çevrim mi olacağı yoksa orijinal filmden esinlenmiş başka bir öykü yapısıyla mı seyirci karşısına çıkacağı henüz kesinleşmiş değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.