Şu An Okunan
Salgın Olmasaydı Cannes’da Hangi Filmler Yarışacaktı?

Salgın Olmasaydı Cannes’da Hangi Filmler Yarışacaktı?

Summer of 85

Festivalleri ve bağımsız sinema gündemini yakından takip eden World of Reel platformu, pek çok farklı kriteri ve duyumu bir araya getirerek, salgın olmasaydı geçtiğimiz Mayıs ayında muhtemelen Cannes’da Altın Palmiye için yarışırken göreceğimiz 17 filmi listeledi.

Pandemi sinema dünyasının en prestijli festivalinin iptaline neden olsa da, Cannes Film Festivali bu yıl resmî seçkilerinde yer alacak 56 filmi duyurmuştu. Ne var ki festival yönetimi, bu filmlerden hangilerinin ana yarışma için seçilmiş olduğunu açıklamadı. Festival direktörü Thierry Frémaux söz konusu 56 filmin de bu yıl Cannes’a seçilerek eşit derecede onuru hak ettiğini vurgulamıştı. Elbette bu, sinemaseverleri, şartlar farklı olsaydı bu yıl ana yarışmada yer alacak 20 civarı filmi tahmin etmeye çalışmaktan alıkoyamadı.

World of Reel’ın kurucu yazarı Jordan Ruimy, kendi kaynaklarını, çeşitli söylentileri, kamuoyuna verilen demeçleri ve bazı ipuçlarını göz önünde bulundurarak, geçtiğimiz Mayıs ayında Cannes’da Altın Palmiye hayalleri COVID-19 nedeniyle yıkılan 17 filmi listeledi. Bu 17 filmden Annette, Memoria, BenedettaAhed’s Knee ve Tres Piani bu yıl Cannes’ın duyurduğu 56 film içinde yer almıyordu. Bunun, söz konusu yapımların gelecek yıl Cannes’da boy göstermeyi tercih etmesiyle ilgili olduğu düşünülüyor. 

İşte Cannes 2020’nin ana yarışmasına seçilmiş olduğu düşünülen 17 film:

The French Dispatch – Wes Anderson

Summer of 85 – François Ozon

Annette – Leos Carax

Memoria – Apichatpong Weerasethakul

Ahed’s Knee – Nadav Lapid

Benedetta – Paul Verhoeven

Bergman’s Island – Mia Hansen-Love

Tre Piani – Nanni Moretti

Ammonite – Francis Lee

Mangrove – Steve McQueen

Lover’s Rock – Steve McQueen

On A Half Clear Morning – Bruno Dumont

Petrov’s Flu – Kirill Serebrennikov

True Mothers – Naomi Kawase

Another Round – Thomas Vinterberg

DNA – Maïwenn

Heaven: To The Land Of Happiness – Im Sang-soo

 

Kaynak: World of Reel

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.