Şu An Okunan
SİYAD’ın Yeni Başkanı Esin Küçüktepepınar

SİYAD’ın Yeni Başkanı Esin Küçüktepepınar

SİYAD 2022

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı sonrasında yeni yönetim kurulunu belirledi. Yeni yönetim kurulu, ilk toplantısında Esin Küçüktepepınar’ı başkan olarak seçti.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri geçtiğimiz Pazar günü Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda bir araya geldi. Genel kurul içerisinde derneğin yeni yönetim kurulu da belirlendi. Seçimler sonucunda yeni yönetim kurulu Esin Küçüktepepınar, Şenay Aydemir, Burak Göral, Olkan Özyurt ve Müge Turan’dan oluşturuldu. Yönetim kurulu, ilk toplantısında Esin Küçüktepepınar’ı başkan olarak seçti. Başkan yardımcılığına Müge Turan getirilirken, Şenay Aydemir genel sekreter, Olkan Özyurt sayman, Burak Göral ise üye olarak görevlendirildi.

Sinema yazarlığına 1997 yılında başlayan Esin Küçüktepepınar bu dönemden beri pek çok yayına katkı sağlamaya devam ediyor. Aynı zamanda İstanbul Film Festivali’nin danışmanları arasında yer alıyor ve FIPRESCI’nin Türkiye temsilcisi olarak görev alıyor. Küçüktepepınar, SİYAD’ın yeni dönemindeki öncelikli amaçlarını “Kurucularımızın başlattığı geleneği günümüz koşullarında ileriye taşımak, bağımsız eleştiri kültürünü çoğulcu bir şekilde yaygınlaştırmak ve SİYAD’ın sinemanın bir paydaşı olduğunu yeniden hatırlatırken dernek çatısı altında özgür, birleştirici bir anlayışı inşa etmek” olarak açıkladı.

1977 yılında kurulan SİYAD, Türkiye’de sinema yazarlığı alanında bir meslek örgütü ve dernek olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin FIPRESCI temsilciliğini de üstlenen SİYAD, çeşitli ulusal festivallerdeki jüri görevlerinin yanı sıra her yıl dağıttığı SİYAD Ödülleri’yle de tanınıyor.

SİYAD’la ilgili gelişmeler derneğin sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.