Şu An Okunan
Soderbergh Seks Yalanları’nın Devam Filmini Yazdı

Soderbergh Seks Yalanları’nın Devam Filmini Yazdı

Steven Soderbergh, onu bir dönem bağımsız Amerikan sinemasının en heyecan verici isimlerinden biri yapan Altın Palmiyeli Seks Yalanları’nın devam filmi için senaryoyu tamamladığını duyurdu.

Karantina dönemini verimli kullanan isimlerden biri de Steven Soderbergh. Son yıllarda çok farklı bütçelere sahip, farklı türlerde filmlere imza atan Soderbergh, Amerikan bağımsız sineması için tarihi bir önem taşıyan filmi Seks Yalanları’yla (Sex, Lies, and Videotape, 1989) Cannes’da Altın Palmiye kazanarak eşine az rastlanır bir başarıya ulaşmıştı. Soderbergh ilk uzun metrajı olan ve çok düşük bütçeli Seks Yalanları’yla En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar kazanmayı da başarmıştı.

Yönetmen ilk filminden sonra Kafka (1991) ve King of the Hill (1993) gibi görece az etki yaratan filmlere imza atmış, 2000 yılında ise Tatlı Bela (Erin Brockovich) ve Trafik’le (Traffic) yeniden ismini manşetlere taşımayı başarmıştı. Trafik Soderbergh’e En İyi Yönetmen dalında Oscar da kazandırdı.

İhtişamlı Hollywood soygunları Ocean’s serisi ve Koronavirüs günlerinde tekrar tekrar anılan Salgın’la (Contagion, 2011) geniş kitlelere ulaşan Soderbergh, artık Hollywood yapımı büyük bütçeli filmlerle, ilk dönemini hatırlatan daha mütevazı projeleri dengeleyen bir isim olarak kariyerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde bir YouTube programına konuk olan yönetmen, ilk filmi Seks Yalanları’nın devamı niteliğindeki bir film için senaryo çalışmasını tamamladığını açıkladı. 1985’ten bu yana en verimli senaryo yazım sürecini geçirdiğini söyleyen Soderbergh, New York’taki mevcut ruh hâliyle baş etmek için üç ayrı senaryo projesini tamamladığını dile getirdi. Bunlardan biri de, Sundance ruhunu tanımlayan filmlerden olan Seks Yalanları’nın devamı.

Başrollerini James Spader (bu rolüyle Cannes’da ödül almıştı) ile Andie MacDowell’ın paylaştığı 1989 tarihli film, ilişkilere ve cinsellikle ilgili endişelere eşine az rastlanır bir cesaret ve gözlem gücüyle yaklaşıyordu.

Soderbergh, devam filminin hayata geçirilmesini çok istediğini söylerken, henüz net bir yapım takvimi olmadığı anlaşılıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.