Şu An Okunan
Stephen King’in ‘Tom Gordon’a Âşık Olan Kız’ı Filme Dönüşüyor

Stephen King’in ‘Tom Gordon’a Âşık Olan Kız’ı Filme Dönüşüyor

Yıllar önce George Romero’nun sinemaya uyarlamayı düşündüğü romanı, Netflix dizisi I Am Not Okay With This’le tanınan Christy Hall senaryolaştıracak.

‘Tom Gordon’a Âşık Olan Kız’ (‘The Girl Who Loved Tom Gordon’) da, sinemaya uyarlanan Stephen King romanları arasına katılıyor. Yapım şirketi Village Roadshow, 1999’da yayımlanan kitabın haklarını satın aldı. Senaryo, Charles Forsman’ın çizgi romanı ‘I Am Not Okay With This’in aynı adlı Netflix uyarlamasının yapımcısı olarak tanınan Christy Hall’a teslim. 

Romanda anlatının merkezinde, annesi ve kardeşiyle Appalachian Yolu’nda yürüyüş yaparken onları kaybeden 12 yaşındaki Trisha var. Doğayla baş başa kaldığı günler boyunca Trisha’nın tek eşlikçisi, yanındaki radyo. Beyzbol oyuncusu Tom Gordon’ın büyük bir hayranı olan küçük kız, radyoda beyzbol oyunları dinleyip bir yandan da Gordon’ın onu kurtarmasını hayal ederken, bir süre sonra yalnız olmadığını, tehlikeli bir ‘şey’in karanlık ormanlarda onu takip ettiğini fark ediyor.

King’in psikolojik gerilim romanını yaklaşık on beş yıl önce George Romero perdeye taşımayı hedeflemiş ancak proje rafa kaldırılmıştı. Bu yeni uyarlamanın yapımcıları arasında, 2017’de ölen Romero’nun eşi Christine Forrest da var.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.