Şu An Okunan
Terry Gilliam’a Kahire’den Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Terry Gilliam’a Kahire’den Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Uluslararası Kahire Film Festivali, kült yönetmen Terry Gilliam’ın kariyerini ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün yanı sıra özel gösterimlerle onurlandıracak.

Son olarak Don Kişot’u Öldüren Adam (The Man Who Killed Don Quixote, 2018) ile seyirci karşısına çıkan Terry Gilliam, 41. Uluslararası Kahire Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü alacak.

Fantastik dünyalar kurmadaki yaratıcılığı, keskin kara mizahı, büyük stüdyolarla başını derde sokan ‘çılgın’ yapım süreçleri ve isyankâr kişiliğiyle kırk yılı aşkın süredir sinefillerce el üstünde tutulan yönetmen, bugüne dek Monty Python serisinden Brazil’e (1985), 12 Maymun’dan (1995) Vegas’ta Korku ve Nefret’e (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998) kadar nice unutulmaz yapıma imza attı.

Kahire Opera Salonu’nun ev sahipliği yapacağı açılış töreninde ödülünü alması beklenen Gilliam, “Bu ödüle layık görülmek büyük bir onur. Kasım’da seyirciler ve sinemacılar ile buluşup hikâye anlatıcılığını kutlamak üzere Mısır’ı ziyaret edecek olduğum için çok heyecanlıyım,” açıklamasında bulundu. 20-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin programında yönetmenin Don Kişot’u Öldüren Adam’ı ve retro-fütürist klasiği Brazil’in özel gösterimleri de yer alıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.