Şu An Okunan
Peter Greenaway’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Peter Greenaway’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Polonya’da düzenlenen Energa Camerimage Film Festivali’nde bu yıl Peter Greenaway’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek.

Görüntü yönetimine odaklanmasıyla festivaller arasında kendine özgü bir yeri olan Energa Camerimage Film Festivali bu yıl 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Polonya’nın Torun şehrinde düzenlenen festivalde Peter Greenaway, Yaşam Boyu Başarı Ödülü’yle onurlandırılacak.

Ressamın Kontratı (The Draughtsman’s Contract, 1982), Aşçı, Hırsız, Karısı ve Âşığı (The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover, 1989) ve Gece Bekçisi (Nightwatching, 2007) gibi benzersiz filmlerin yetmiş yedi yaşındaki yönetmeni, 2014 yılında da BAFTA’larda Britanya Sinemasına Katkı Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

Sanatsal üretimini sinemanın yanı sıra resim alanında da sürdüren Greenaway’in bu tutkusunu sinemasına başarılı ve özgün bir şekilde yansıtması; karmakarışık bulmacalar ve aşk ile ölüm arasındaki sonsuz mücadeleler üzerine kurduğu filmlerinin estetik anlamdaki çok boyutluluğu, festivalin Greenaway kararının son derece isabetli olduğunu kanıtlar nitelikte.

Son olarak 2015 yılında Eisenstein Meksika’da (Eisenstein in Guanajuato) filmiyle Sovyet yönetmenin yaşamından bir kesiti perdeye taşıyan Greenaway’in merakla beklenen projeleri arasında, önceki filmin devamı niteliğindeki ‘Eisenstein in Hollywood’ da yer alıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.