Şu An Okunan
The Irishman’den İlk Fragman

The Irishman’den İlk Fragman

Martin Scorsese’nin Robert De Niro ile Al Pacino’yu bir araya getiren ve uzun zamandır merakla beklenen yeni filmi The Irishman’in fragmanı yayınlandı.

Martin Scorsese’nin uzun kariyeri boyunca ilk kez Al Pacino’yla çalıştığı ve gedikli oyuncuları Robert De Niro ile Joe Pesci’yi yeniden bir araya getirdiği The Irishman, prömiyerini 27 Eylül’de 57. New York Film Festivali’nde yapacak. Film, festivaldeki gösteriminin ardından önümüzdeki sonbaharda Netflix üzerinden izleyiciyle buluşacak. Bu karar Roma (2018) ve Yok Oluş (Annihilation, 2018) gibi yapımlarla Hollywood’da ve sinema dünyasında ön sıralara geçmeyi hedefleyen Netflix’in son dönem dağıtım ve pazarlama stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Charles Brandt’ın 2004 tarihli romanı ‘I Heard You Paint Houses’tan uyarlanan filmin senaryosunu ise Schindler’in Listesi’nin (Schindler’s List, 1993) senaristi Steven Zaillian kaleme aldı. The Irishman, mafyaya mensup Bufalino ailesi için tetikçilik yapmaya başlayan Frank Sheeran adlı bir İkinci Dünya Savaşı gazisi ile 60’lı yılların ünlü sendika liderlerinden Jimmy Hoffa’nın hikâyesini konu alıyor. Scorsese, oyuncuların filmde farklı yaşlardaki hâllerini canlandırabilmeleri için ileri CGI teknikleri kullanmıştı. Bu nedenle filmin yapım süreci sürekli uzamış, bütçesi de gitgide yükselerek 160 milyon dolara kadar çıkmıştı. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla yönetmenin uzun süren ayrıntılı çalışması sonuç vermişe benziyor. The Irishman, önümüzdeki ödül sezonunda Netflix’e de büyük prestij sağlayacak gibi gözüküyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.