Şu An Okunan
Arter’in Yeni Binasında Film Gösterimleri

Arter’in Yeni Binasında Film Gösterimleri

Eylül’de Dolapdere’de açılacak yeni mekânında çağdaş sanat dışındaki disiplinlere de yer verecek olan Arter’in film programı, Jonas Mekas retrospektifiyle başlayacak.

2010 yılından bu yana çağdaş sanat alanına önemli katkılarda bulunan Arter, Dolapdere’deki yeni binasına taşınıyor. Arter, İstiklal Caddesi’ndeki binasında bugüne dek 35 sergiyi sanatseverlerle buluşturdu ve birçok konuşma, performans ile atölye çalışmasına da ev sahipliği yaptı.

Bir Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan sanat merkezi, vakfın 50. kuruluş yıldönümü kapsamında, 13 Eylül’de açılacak yeni binasıyla birlikte faaliyet skalasını genişletiyor. Sergilerin yanı sıra farklı sanat disiplinlerinin etkinliklerine de kapılarını açacak olan Arter, Ekim ayında başlayacak film gösterimleriyle birlikte İstanbullu sinemaseverler için yeni bir alternatif oluşturacak.

Jonas Mekas

22 Ekim’de başlayacak olan film programının ilk haftası, Jonas Mekas retrospektifine ayrıldı. Geçtiğimiz Ocak ayında hayata veda eden, Amerikan avant-garde sinemasının efsanevi öncüsü Mekas’ın filmlerinin gösterileceği hafta, Arter’in koleksiyon sergileriyle paralellik gösteren bir içerikle devam edecek. Dolapdere’deki sinema salonunda filmleri gösterilecek yönetmen ve sanatçılar arasında Agnès Varda, Chantal Akerman, Alain Resnais, Chris Marker, Laurie Anderson ve Apichatpong Weerasethakul da bulunuyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.