Şu An Okunan
MUBI Film Arşivinden Geniş Bir Seçkiyi Üyelerinin Kullanımına Açtı

MUBI Film Arşivinden Geniş Bir Seçkiyi Üyelerinin Kullanımına Açtı

Geçtiğimiz yıl Türkiye ofisini yeniden aktif hâle getiren dijital platform MUBI, geniş arşivinin önemli bir bölümünü kullanıcılarının erişimine açtı. 

MUBI Türkiye’nin bugün kullanıcılarına duyurduğu KOLEKSİYON adlı yeni bölümü, dijital platformun tüm üyelerine klasiklerden ve özel gösterimlerden bir arşive erişim imkânı tanıyor. Her gün yeni bir filmi seçkisine ekleyerek, her filmi bir ay boyunca gösterime sokan MUBI böylelikle kullanıcılarına kaçırdıkları filmleri KOLEKSİYON adlı bölümünde izleme fırsatı sunuyor.

MUBI’nin arşivinin belli bir bölümünü içeren KOLEKSİYON bölümünde şu an Chris Marker, Ingmar Bergman, François Truffaut, Agnès Varda, Jonas Mekas, Sergei Loznitsa gibi ustalara ayrılmış retrospektiflerin yanı sıra, Kameranın Arkasındaki Kadınlar, Belgeseller, Uyarlamalar, Filmler Hakkındaki Filmler, Hindistan’a Bir Bakış, Festivallerin Gözdeleri gibi özel kürasyonlar var.

Türkiye’den Özcan Alper ve Pelin Esmer’in filmlerine de bu arşivden erişmek mümkün.

MUBI’nin Altyazı okurlarına özel üyelik fırsatını görmek için tıklayın.

Dijital platform, sinema öğrencilerine öğrenim yaşamları boyunca ücretsiz üye olmaları için de bir fırsat sunuyor.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.