Şu An Okunan
Thom Yorke ve Paul Thomas Anderson Sunar: Anima

Thom Yorke ve Paul Thomas Anderson Sunar: Anima

Thom Yorke’un vokalinin endişeli ve aksak ritimleri Paul Thomas Anderson’ın Inherent Vice’ta bize bir örneğini gösterdiği saykodelik görsel dille birleşirse ortaya nasıl bir şey çıkar? Thom Yorke’un üçüncü solo albümü ‘Anima’ için Paul Thomas Anderson tarafından çekilen 15 dakikalık video bunun cevabı olabilir.

27 Haziran’dan itibaren dijital platform Netflix’te izlenebilen bu özel yapım usta görüntü yönetmeni Darius Khondji’nin imzasını taşıyor. Kayıp Çocuklar Şehri (La cité des enfants perdus, 1995), Yedi (Se7en, 1995) ve Çalınmış Güzellik (Stealing Beauty, 1996) gibi pek çok unutulmaz filmin sinematografisine imza atmış olan Khondji, Paul Thomas Anderson yönetiminde Thom Yorke’un müziğine farklı bir boyut katıyor. İzlediğimiz video, müziğe eşlik eden bir görüntü silsilesi değil; ritmin anlam dünyasında yeni katmanlar açan bir yanı var bu 15 dakikalık deneyimin.

Bakalım standart film formatlarının dışında kalan bu çalışma, Netflix gibi platformları bu tür melez yapımlara daha çok yer vermeye itecek mi…

Paul Thomas Anderson ve Radiohead
Paul Thomas Anderson ile Radiohead ortaklığı her seferinde güzel sonuçlar veriyor. Grubun Thom Yorke ile beraber en yaratıcı isimlerinden Jonny Greenwood 2007 yapımı Kan Dökülecek’ten (There Will Be Blood) bu yana tüm Paul Thomas Anderson filmlerinin müziğine imza attı: The Master (2012), Gizli Kusur (Inherent Vice, 2014) ve Phantom Thread (2018). Paul Thomas Anderson ise, Greenwood’un Hindistan’daki konserini Junun (2015) adıyla filmleştirmekle kalmamış, Radiohead’in ‘A Moon Shaped Pool’ albümü için müzik videosu yöneterek işbirliğini sağlamlaştırmıştı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.