Şu An Okunan
Tülin Özen ve Tansu Biçer’den Kurmaca Podcast Dizisi

Tülin Özen ve Tansu Biçer’den Kurmaca Podcast Dizisi

Altı bölümlük bir bilimkurgu macerası olan Karanlık Bölge, çevreciliğin ve birlikte yaşam kültürünün önem kazandığı bir gelecekte geçiyor.

Bugüne dek sinema (Yük, 2012), televizyon (Ufak Tefek Cinayetler, 2017-2018) ve tiyatro (Ivanov, 2018) gibi farklı mecralarda bir arada izleme fırsatı bulduğumuz Tülin Özen ile Tansu Biçer, bu kez kurmaca bir podcast serisiyle karşımızda. Özge Satman B.’nin yazdığı, Biçer’in yönettiği ve Özen’in kurguladığı dizi, yaklaşık yarımşar saatlik bölümlerden oluşan, altı bölümlük bir bilimkurgu macerası.

Romantik ve mizahi unsurlar da içeren Karanlık Bölge’nin geçtiği dünyada, iklim krizi nedeniyle başlayan ‘Kızıl Yangınlar’ sonrasında, insanlık “ben değil biz”, “maddiyat değil çevre” odaklı bir yaşam tarzına geçiş yapmış. Bu yeni düzene uyum sağlayamayanlar ise, yaşanmaz hâle gelmiş hasarlı bölgelerde (“ceza almak” yerine) “rehabilite ediliyorlar”. “Suçlu” kavramı da ortadan kalkmış; onun yerine “vaka” tabiri kullanılıyor. Bu vakalardan biri de, bir otomobil firmasında üst düzey yöneticilik yapıyorken işlediği suç sonrasında aynı firmanın ‘Karanlık Bölge’deki fabrikasına beyaz yakalı bir eleman olarak atanmış olan Kuzey (Tansu Biçer). Dedektif Yaz (Tülin Özen) ve çömez partneri Ela’nın (Burcu Gölgedar) görevi, Kuzey’in rehabilitasyon sürecini test etmek.

Oyuncuları arasında Esra Kızıldoğan, Şehsuvar Aktaş, Fatih Sevdi, Şebnem Hassanisougi ve Ezgi Çelik’in de yer aldığı Karanlık Bölge’nin müzikleri, Gevende grubundaki ve Atlıkarınca (2010), Sarmaşık (2015) gibi filmlerdeki çalışmalarıyla tanıdığımız Ahmet Kenan Bilgiç’ten. Dizinin ses tasarımı ise, sayısız filmde imzası bulunan deneyimli isimler Fatih Rağbet ile Eli Haligua’dan.

Podbee Media yapımı Karanlık Bölge, bu aydan itibaren tüm podcast platformlarında yayında.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.