Şu An Okunan
Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Onur, Başarı ve Genç Cadı Ödülleri Açıklandı

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Onur, Başarı ve Genç Cadı Ödülleri Açıklandı

Tilbe Saran

31 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde verilecek Onur, Başarı ve Genç Cadı Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Sinemada kadın emeğini görünür kılma motivasyonuyla 1998 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali unvanına sahip Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 26. kez takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. ‘Daha Fazlası, Daha Azı Değil’ temasıyla 31 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalden detaylar da belli olmaya başladı. Her sene festival kapsamında verilen Onur, Başarı ve Genç Cadı Ödülleri’nin bu yılki sahipleri duyuruldu.

Festivalin Türkiye sinemasında yönetmen ya da oyuncu olarak yıllardır üreten ve emek veren kadınlara saygı sunma amacıyla verdiği Onur Ödülü tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunun yanında, seslendirme sanatçısı olarak da sayısız başarılı işte imzası olan Tilbe Saran’a layık bulundu. Oyunculuğa 1984 yılında Kenter Tiyatrosu’nda adım atan, Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu’nun kurucularından olan Saran, ulusal ve uluslararası pek çok tiyatro temsilinde yer aldı. Bir Erkeğin Anatomisi (1997), Zenne (2011), Seni Buldum Ya! (2021) gibi filmlerde rol alan Saran’ın çok sayıda ödülü bulunuyor.

Türkiye sinemasının ilk kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç’ın anısına verilen Bilge Olgaç Başarı Ödülleri bu sene üç kadın arasında paylaştırılacak. Kazım Öz’ün Fırtına (Bahoz, 2008) filmiyle adım attığı sinema kariyerinde güçlü ve farklı kadın karakterlere hayat veren oyuncu Asiye Dinçsoy, sinemaya Bilge Olgaç’ın asistanı olarak başlayan, filmleri ulusal ve uluslararası festivallerden ödül kazanan yönetmen, senarist Belmin Söylemez ve kültür sanat kurumlarında görsel üretim ve organizasyonla başladığı kariyerine 2009 yılında kurduğu Punctum Creative Productions’ta kurgucu, yönetmen ve yapımcı olarak devam eden Selda Taşkın ödülün bu yılki sahipleri olarak açıklandı.

2009 yılından bu yana genç kadın oyunculara verilen Genç Cadı Ödülü ise Özgürcan Uzunyaşa’nın 2022 yapımı Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada filmindeki performansıyla dikkatleri üstüne çeken ve son olarak Melisa Önel’in prömiyerini Tokyo Film Festivali’nde yapan Aniden (2022) filminde rol alan oyuncu Öyküsu Özyürek’e verilecek.

Ödüller, 31 Mart’ta düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.