Şu An Okunan
Ümit Ünal’a Yılın Yönetmeni Ödülü

Ümit Ünal’a Yılın Yönetmeni Ödülü

Son olarak Aşk Büyü vs. ile izleyici karşısına çıkan Ünal, bu yıl üçüncü kez verilen ödüle layık görülen isim oldu. Ödülü daha önce Nuri Bilge Ceylan ve Emin Alper kazanmıştı.

2018 yılından bu yana düzenlenen ve Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin açılış törenlerinde takdim edilen Kariyo & Ababay Vakfı Yılın Yönetmeni ödülü, festival Ekim ayında pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyince sahibini bulamamıştı. Vakfın bugün yaptığı açıklamaya göre daha önce Ahlat Ağacı (2018) ile Nuri Bilge Ceylan’a, Kız Kardeşler (2019) ile de Emin Alper’e verilen ödülün bu yılki kazananı Ümit Ünal oldu.

Bu senenin danışma kurulu yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, senarist ve yönetmen Deniz Akçay Katıksız, görüntü yönetmeni Emre Erkmen, gazeteci Pınar Öğünç ve oyuncu Tilbe Saran’dan oluşturuldu. Kurul tarafından daha önce belirlenmiş dört aday arasından seçilen Ümit Ünal, aynı zamanda vakıf tarafından ulusal ve uluslararası platformlardaki başarısının teşvik edilmesi amacıyla 100.000 TL değerindeki ödülle desteklenecek.

Yönetmenin son filmi Aşk Büyü vs. (2019) Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden üç ödülle ayrılmış, 39. İstanbul Film Festivali’nde de En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Selen Uçer ve Ece Dizdar) ve En İyi Senaryo ödüllerine layık görülmüştü.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.