Şu An Okunan
Baba 3’ün Yeniden Kurgulanmış Versiyonundan İlk Fragman

Baba 3’ün Yeniden Kurgulanmış Versiyonundan İlk Fragman

Baba 3’ün yeniden kurgulanmış versiyonu ‘The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone’den yeni bir fragman yayınlandı. Francis Ford Coppola’nın tasarladığı kurguyla tekrardan izleyiciyle buluşacak bu versiyon, önümüzdeki ay yayınlanacak.

İlk kez gösterime girdiği 1990 yılından bu yana bilhassa serinin hayranları arasında büyük tartışma yaratan Baba 3’ün (Godfather, Part III) yıllardır beklenen yönetmen kurgusu versiyonundan bir fragman yayınlandı. Tamamen yönetmen Francis Ford Coppola’nın tercihine göre baştan kurgulanan film, yıllar sonra yeniden serinin hayranlarıyla buluşacak.

Yeni kurgu hakkında “Serinin sonunun bu versiyonu için yeni bir başlangıç ve bitiş tasarladım; bazı sahneleri, çekimleri ve müzikleri tekrardan düzenledim. Bana göre bu yenilenmiş versiyon Baba (The Godfather, 1972) ve Baba 2’ye (The Godfather: Part II, 1974) çok daha uygun bir ‘son’ oldu,” şeklinde bir açıklama yapan yönetmen bu yeni kurguyla beraber, filme başta planladığı ismi de geri kazandırıyor.

Usta yönetmen Francis Ford Coppola, sinemaya uyarladığı Mario Puzo’nun ‘Baba’ kitabının 50. yılına özel hazırlanan yeni basımı için geçtiğimiz yıl bir önsöz kaleme almış ve romanın uyarlanma süreciyle ilgili merak edilen bazı konulara açıklık getirmişti. Bugüne kadar birçok izleyici ve eleştirmen tarafından serinin ilk iki filmine kıyasla daha fazla olumsuz eleştiri alan üçüncü filmin adını ‘The Death of Michael Corleone’ koymak istediğini, ancak yazar Mario Puzo da onunla aynı fikirde olmasına rağmen yapım şirketini ikna edemediklerini ifade etmişti. Bu yeni versiyonun yayınlanması Baba 3’ün sonunda hem Coppola hem de Puzo’nun tasarladığı biçimde seyircilerle buluşması anlamını taşıyor.

Pandemi sebebiyle Aralık ayında sınırlı sayıda kopyayla ABD’de vizyona girecek film, daha sonra dijital platformlarda ve DVD Blu-ray formatında da yayınlanacak.

Kaynak: IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.