Şu An Okunan
Watchmen’in Yıldızı Regina King’in İlk Uzun Metrajı

Watchmen’in Yıldızı Regina King’in İlk Uzun Metrajı

Geçtiğimiz günlerde, HBO’nun çizgi roman uyarlaması konusunda çıtayı yükselttiği Watchmen‘le Emmy adaylığı kazanan Regina King’i, The Leftovers dizisi ve Barry Jenkins imzalı If Beale Street Could Talk‘taki (2018) etkileyici performanslarıyla da tanıyoruz. Başarılı oyuncu bu kez yönetmen kimliğiyle gündemde. 

Regina King’in ilk uzun metrajı One Night in Miami, 45. Toronto Film Festivali’nin seçkisine girmeyi başarmasının ardından, Amazon Stüdyoları’yla tüm dünyadaki dağıtım hakları için kapsamlı bir anlaşmaya imza attı. Bu başarıda filmin öyküsünün günümüz ABD’sindeki toplumsal hareketlilikle paralelliği de etkili kuşkusuz.

Kemp Powers’ın 1964 tarihli oyunundan bizzat kendisinin sinemaya uyarladığı metin, daha sonra tüm dünyanın Muhammed Ali olarak tanıyacağı Cassius Clay’in üç arkadaşıyla sohbetlerini merkeze alıyor. Muhammed Ali kaybettiği bir dövüş sonrası bir barda üç adamla tanışıyor ve o gece ABD tarihinde pek çok şeyi değiştiriyor. Clay’in sohbet ettiği üç isim, siyah hareketin önderlerinden Malcolm X, şarkıcı Sam Cooke ve Amerikan futbolu yıldızı Jim Brown.

Regina King (Watchmen)

One Night in Miami, bu dört ismin arkadaşlıkları aracılığıyla ABD’deki Sivil Haklar Hareketi’nin tohumlarının nasıl atıldığına dair, tarihî bulgulara uymak gibi bir derdi olmayan bir öyküyle ilerliyor.

Kaynak: Variety
© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.