Şu An Okunan
Deutschland Dizisinin Üçüncü Sezonu BluTV’de

Deutschland Dizisinin Üçüncü Sezonu BluTV’de

80’ler Batı Almanya’sındaki bir çifte ajanı merkeze alan nostaljik aksiyon dizisi Deutschland 83’ün üçüncü sezonu Deutschland 89 BluTV’de yayında.

İlk sezonuyla Uluslararası Emmy ödülü dâhil birçok ödül kazanan Deutschland 83 dizisinin üçüncü sezonu Deutschland 89, Berlin Duvarı’nın yıkıldığı 1989 yılında geçiyor. İlk sezonu Ronald Reagan’ın İkinci Soğuk Savaş Dönemi’nin fitilini ateşleyen konuşmasıyla, 1983 yılının Doğu Almanya’sında açılan dizi, Batı Almanya’ya ajan olarak gönderilen yirmi dört yaşındaki Martin’in heyecan dolu maceralarını takip ediyordu. Dizinin esas ilginçliği ise sosyalist kahramanının Walkman’den dönemin ruhunu yansıtan Duran Duran, The Cure, David Bowie hitlerini dinlemesi ya da hazır kahveyi keşfetmesi gibi ironik popüler kültür referanslarında gizliydi.

Serinin üçüncü sezonu Deutschland 89, Berlin Duvarı’nın Kasım 1989’da yıkılmasının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalan gizli ajan Martin Rauch’a odaklanıyor. Hükümetleri çökmüş, örgütleri kaosa sürüklenmişken gelecekleri tamamen belirsiz olan Martin ve arkadaşları KGB’ye mi katılacaklar, Batı’ya gidip düşmanla işbirliği mi yapacaklar, yeni bir kariyere başlamak için uluslararası bağlantılarını mı kullanacaklar, yoksa birikmiş altınlarıyla cennete mi yerleşecekler? Bu gibi sorular etrafında dolaşan üçüncü sezonun kahramanları, yeni dünya düzenine uyum sağlamak için kendilerine bir yol haritası çizmeye çalışıyorlar. Başrollerini Jonas Nay, Maria Schrader ve Sylvester Groth’un paylaştığı, yaratıcılığını ve yapımcılığını ise Anna Winger ile Jörg Winger’in üstlendiği üçüncü sezon toplam sekiz bölümden oluşuyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.